Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Asus EeeBox 1012P  (Přečteno 1431 krát)

roxton

• Návštěvník
Asus EeeBox 1012P
« kdy: 19 Prosince 2010, 17:51:17 »
Chtěl jsem malý počítač k televizi jen na brouzdání webem a tak. Nakonec jsem koupil Asus EB1012P bez OS. Na disku byl Express Gate, který byl ale nepoužitelný, zejména díky neexistenci české klávesnice a zastaralému prohlížeči. S instalací z flashky (vytvořené přes unetbootin) jsem měl drobný problém, v BIOSu se flashka občas nezobrazila (nepochopil jsem s čím to souviselo), ale po několika restartech se instalace Ubuntu 10.10 64bit spustila a proběhla naprosto bez problémů, všechny periferie po instalaci plně funkční.

Nicméně se mi nepodařilo televizor připojit přes HDMI. V návodu k televizi (Samsung UE40C6000) se počítá jen s výstupy z PC přes DSUB a DVI, zvuk má být v obou případech analogově přes JACK 3.5. Asus EB1012P má však jen DSUB a HDMI. S DSUB + JACK nebyl žádný problém, avšak při připojení HDMI (ať s JACK či bez) to zůstalo vždy bez zvuku a to jsem vyzkoušel všechny myslitelné kombinace, samozřejmě jsem v ovládacích panelu zvuku přepínal zvukový výstup do analogu i do HDMI, zkoušel různé HDMI vstupy na televizoru atd.

V každém případě kvalita obrazu při DSUB mi nepřijde o nic horší, takže jsem to tak nechal a jsem spokojen.
« Poslední změna: 19 Prosince 2010, 18:42:41 od roxton »

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Asus EeeBox 1012P
« Odpověď #1 kdy: 19 Prosince 2010, 22:10:32 »
A taka malička otázočka.Chceš nejako pomôcť? :)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

roxton

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Prosince 2010, 07:38:26 »
A taka malička otázočka.Chceš nejako pomôcť? :)
:-) Pokud mi někdo poradí, proč mi nejde ten zvuk při HDMI, tak budu rád.
Jinak je to jen zkoušenost s HW, jakou jsem hledal před koupí a nenašel.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 24 Prosince 2010, 02:22:32 »
To ti asi nepomôžem teda. :-\
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.