Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jaký je v Ubuntu nainstalovaný kancelářský balík? OOo nebo Go-oo [vyřešeno]  (Přečteno 857 krát)

josef_m

• Host
Zdravím vespolek,
na základě této stránky http://www.muktware.com/n/03/2011/623 jsem napsal novinku pro www.OpenOffice.cz o tom, že se u nové verze Ubuntu uvažuje o přechodu z OpenOffice.org na LibreOffice.
V následné diskuzi vyšlo najevo, že Ubuntu údajně používá Go-oo a ne přímo OpenOffice.org, jenže v informaci o programu mám uvedené, že je to OpenOffice.org od Oracle vydané Ubuntu. Kromě pár funkcí, které přispěvatel do diskuze zmiňuje (skrytí mřížky v Calcu nebo možnost obarvení oušek listů v Calcu) nevidím žádné ukazatele, že by se jednalo o Go-oo.

Moje otázka tedy zní, jak z jistím, jaký je v Ubuntu přesně kancelářský balík?

Na okraj uvádím: mám nainstalované "OOo", vedle toho ze samostatných balíků pro zajímavost i LO, oba fungují i při současném spuštění bez problémů. Pokud si přidám PPA LO, tak mi to při aktualizaci nabídne "povýšení systému", odstranění OOo a instalaci LO. Na základě této zkušenosti se domnívám, že by přece Go-oo mělo být taky jako samostatná instalace, nebo ne?
« Poslední změna: 06 Ledna 2011, 08:59:21 od Filip Dominec »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Jaký je v Ubuntu nainstalovaný kancelářský balík? OOo nebo Go-oo
« Odpověď #1 kdy: 06 Ledna 2011, 08:58:33 »
V Ubuntu je Go-OO. Ono Go-OO není ani tak kancelářský balík, jako spíš sada rozšíření pro OpenOffice, takže se o tom v samotném OOo nikde nepíše a víceméně se to nijak nerozlišuje.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.