Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wifi  (Přečteno 1099 krát)

THX

• Návštěvník
wifi
« kdy: 14 Ledna 2011, 00:30:47 »
Zdravím Vás všechny, potřeboval bych pomoct...Už mě opravdu nebaví Winows a jsem schopný udělat vše proto abych už widle nemusel mit na PC, teda na notebooku...Stáhnul jsem si nejnovější verzi ubuntu, ale nemůžu tam rozjet wifinu.Prosím Vás, nenašel by se tu někdo, kdo by mi poradil postup po postupu jak to rozchodit? je to typ dell 1390, aspoň podle ovladače ve widlich, jak rozjedu wifinu, opkamžitě přesedlávám na LINUX...Jenže bez internetu se toho opravdu nenaučím.Musám chodit k sousedovi a tam nemůžu studovat hodiny a hodiny...Proto vás prosím, jestli by mi někdo nesepsal návod co a jak, kde stáhnout jaký soubor, kde ho vložit, co napsat v Terminále, klidně i za tuto pomoc se finančně revanžuji, jen mi prosím pomozte od toho zablešenýho WOKNA :( Děkuju vám všem moc

petergula

• Stálý člen
  • **
Re: wifi
« Odpověď #1 kdy: 14 Ledna 2011, 03:15:50 »
V System->Administration->Additional Drivers sa Ti nezobrala moznost priinstalovat uzavrete ovladace? Samozrejme ked si bol u suseda pripojeny na net cez kabel, aby driver mohlo stiahnut z netu.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re: wifi
« Odpověď #2 kdy: 14 Ledna 2011, 08:54:08 »
THX: Pokud nezabere Petergulův návrh, tak určitě sedni někam k internetové zásuvce, ať to řešíme online. Je tu nějaká možnost být pár dní občas na drátě, nebo je to problém?

Pokud budeš mít net, řiď se návodem na
http://wiki.ubuntu.cz/DebugTool
a použij v něm část zabývající se sítěmi.

Dále sem prosím napiš, jaká je to síť. Domácí wifi-router na pevném kabelu? Plně bezdrátové připojení k poskytovateli? Připojení k sousedovi? Eduroam?
« Poslední změna: 14 Ledna 2011, 09:20:46 od Filip Dominec »
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.