Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Cairo-Dock - Ubuntu 10.10  (Přečteno 2154 krát)

Mildas_cze

• Návštěvník
Cairo-Dock - Ubuntu 10.10
« kdy: 31 Října 2010, 15:39:44 »
Čaute, nainstaloval jsem si Cairo Dock a když ho umístím ke spodní straně obrazovky, překrývá se mi se sodním panelem. Nevíte někdo prosím, jak ho posunout nad spodní panel? Nikde v nastavení jsem to nenašel.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re: Cairo-Dock - Ubuntu 10.10
« Odpověď #1 kdy: 31 Října 2010, 16:00:27 »
Čaute, nainstaloval jsem si Cairo Dock a když ho umístím ke spodní straně obrazovky, překrývá se mi se sodním panelem. Nevíte někdo prosím, jak ho posunout nad spodní panel? Nikde v nastavení jsem to nenašel.
V nastavení jsou jen 4 pozice - nahoře, dole, vlevo a vpravo. Pokud trváš na dolní liště, tak si ho dej na stranu. Já mám třeba spodní lištu pryč a dock dole > viz obrázek

[attachment deleted by admin]
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #2 kdy: 31 Října 2010, 16:20:05 »
Sice moc nedává smysl mít dok i panel nad sebou, ale v nastevení to samozřejmě je. V rozšířeném nastavení pozice, je možno definovat vzdálenost od okraje v pixlech.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #3 kdy: 31 Října 2010, 16:23:32 »
Sice moc nedává smysl mít dok i panel nad sebou, ale v nastevení to samozřejmě je. V rozšířeném nastavení pozice, je možno definovat vzdálenost od okraje v pixlech.

Jj, v rozšířeném nastavení to je... Omluva... ale souhlas s tím, že mít panel a dock nad sebou nedává smysl  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Mildas_cze

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 31 Října 2010, 16:31:23 »
Díky moc. to rozšířené nastavení jsem nějak přehlédl :). Jo a ten spodní panel už jsem taky smazal :).

Rollo

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 11 Ledna 2011, 12:44:11 »
Já mám zase problém s tím, že mi dock překrývá všechny okna... viz obrázek. Dock sice je "transparentní" (v pozadí zobrazuje plochu), ale jinak překryje vše  ::)

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 11 Ledna 2011, 12:50:38 »
Myslím,že v rozšířeném nastavení je i položka která vypne funkci aby byl dock pořád nahoře,ale v 10.04 mi to dělalo někdy docela zajímavé věci

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #7 kdy: 11 Ledna 2011, 16:21:35 »
Myslím, že na ten problém s netransparentní transparentností jsem kdysi narazil taky. Tuším, že to bylo v nějaké podivné neshodě mezi naprogramováním Cairo docku a ovladačem grafické karty ATi. Řešení jsem tehdy nenašel. jediný workaround byl spuštění cairo docku bez gl akcelerace.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Rollo

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 11 Ledna 2011, 21:19:00 »
Další screen, který ukazuje na to, že problém není jen v docku... Jo a ještě nedávno mi ten transparency problem cairo dock nedělal. Myslím, že to je problém ovladače gk (ATI HD 3850)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.