Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Videa - spojení a převrácení  (Přečteno 1491 krát)

vasicekabc

Videa - spojení a převrácení
« kdy: 12 Ledna 2011, 15:21:14 »
Mám několik set krátkých cca minutových videí.
Rád bych je spojil do jednoho. Umím to několika způsoby, ale nijak hromadně. Lze v nějakém video editoru spojit klipy hromadně, prostě abych je všechny označil a spojily se mi dle data pořízení postupně za sebou?

Některé z nich mám natočené fotoaparátem naležato, samozřejmě třeba v SMPlayeru lze video otočit, ale jak jej otočit, aby tak zůstalo uložené?

Krysař

• Stálý člen
  • **
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

vasicekabc

Re: Videa - spojení a převrácení
« Odpověď #2 kdy: 13 Ledna 2011, 20:00:57 »
Děkuji moc, nainstalováno a teď si s tím zkusím pohrát. Ještě nechám téma otevřené, kdyby někdo měl ještě nějaký užitečný tip.

vasicekabc

« Odpověď #3 kdy: 13 Ledna 2011, 22:10:07 »
Tak vyzkoušeno a jsem z toho trochu rozpačitý. Program toho umí moc, až příliš. Je zkrátka chytřejší než já. Klip otočím, ale zdeformuje se mi a uložím jej jen jako projekt .lay - původní třeba avi nebo gp3 z toho nedostanu. Určitě to jde, ale jak říkám, na mě trochu složité. Spojit klipy bych dokázal i jinde, takže mi jde už hlavně  o to převrácení.

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 14 Ledna 2011, 08:36:46 »
Ted jsem zkousel Openshot - pri otoceni se nezdeformuje, ale orezou se okraje (ale to bude asi tim, ze jsem mel normalni video soubor - pokud by byl "nastojato", tak by se to mozna veslo). :o)
Otoceni je ale trochu slozitejsi. Musi se ke klipu pridat efekt "otoceni" (pretazenim na danou stopu), pak pravym mysitkem na klip -> vlastnosti, zalozka efekty: kliknout na otoceni a vpravo nastavit u "Otocit X" nulu (jinak se to bude porad motat) a "Rotace okolo osy X" 90 nebo 270 - podle toho, kam je to otocene, je to ve stupnich.
Spojovat klipy to samozrejme umi taky, ale vysledek se taky uklada jako projekt, pokus chces jeden vysledny *.avi, *.mpeg nebo cokoli jineho, musis video exportovat (je tam nepreberne mnozstvi video i audio formatu).
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.