Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sapphire HD 6850 proprietální ovladače  (Přečteno 2150 krát)

Elemmire

• Návštěvník
Sapphire HD 6850 proprietální ovladače
« kdy: 20 Ledna 2011, 12:39:05 »
Ahoj, postavil jsem si nový počítač s touhle kartou a mám vážný problém s proprietálníma ovladačema. Po jejich nainstalování a restartu počítače se po chvilce bootování na obrazovce objeví na černém pozadí červené svislé  čáry a počítač v tomhle místě zamrzne.
měl někdo stejný problém s touhel kartou? Jinak karta funguje perfektně (ve windows) takže asi chyba ovladačů?

Díky za jakoukoliv odpověď,
Jirka

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
Re: Sapphire HD 6850 proprietální ovladače
« Odpověď #1 kdy: 20 Ledna 2011, 13:02:56 »
Jak jsi prosím tě instaloval ty ovladače? Růčo podle nějakého návodu nebo ti je Ubuntu nabídlo samo. Co vím, tak zatím žádný Catalyst karty HD6xxx oficiálně nepodporuje (u nových karet je vždycky tak měsíc zpoždění za Windows). Každým dnem by ale měl vyjít nový ovladač, kde by podpora už měla být.

Pokud ti to alespoň trochu běhalo se svobodným ovladačem, vrať se k němu
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get purge fglrxa počkej na lednový Catalyst.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Elemmire

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Ledna 2011, 18:10:01 »
díky za odpověď. ubuntu mi je hned po prvním přihlášení nabídlo samo tak jsem je dal nainstalovat a po pravdě jsem ani nezkoumal jestli jsou přesně určeny k téhle kartě, což byla asi chyba. Přeformátuju ten oddíl a nainstaluju tam ubuntu znovu a zůstanu teda nějaký čas se svobodným ovladačem - teď už se nenabootuje, vždycky chcípne na černé obrazovce s proužkama  ::)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 22 Ledna 2011, 00:09:54 »
AFAIK je treba podporu jadra a tá je až u (ešte nevyšlo) 2.6.38.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.