Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wake On Lan  (Přečteno 2067 krát)

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Wake On Lan
« kdy: 16 Ledna 2011, 15:50:11 »
Narazil jsem na problém s WOL..v interní síti mi normálně funguje, zvenčí ale ne...všechno mám nastavené správně, router, porty, vše je ok...poznám to tak, že na routeru vždy problikne LED, když pošlu magic packet...když změním port, který není otevřený, neproblikne ...takže zcela jistě je vše v pořádku, navíc využívám port pro SSH a na ten se zvenčí dostanu. Jen SSH využívá TCP, WOL používá UDP, ale na routeru mám povoleny oba. Takže v nastavení bych chybu nehledal - nevím ale, proč packet, poslaný na vnější IP není schopen PC probudit..???

Možná se tedy nastavuje přece jen ještě něco, o čem nevím..

Na probuzení používám wakeonlan se syntaxí:
wakeonlan -i [IP] -p [PORT] [MAC]

V síti mám: Internet vstup > AP > ROUTER > AP > kabelový rozvod do PC
« Poslední změna: 16 Ledna 2011, 16:16:32 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Wake On Lan
« Odpověď #1 kdy: 16 Ledna 2011, 16:24:55 »
No, pro začátek bych doporučil zkusit odchytit ten "probouzecí" paket na probuzeném počítači a prověřit, že přes router prošel v požadovaném tvaru. Např. ho porovnat s týmž paketem, který běhá na lokále a zabírá.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #2 kdy: 18 Ledna 2011, 08:23:27 »
Hm, v tom logu na routeru nic moc nevidím..posílám pakety, aktualizuji log a žádná změna..:(
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 18 Ledna 2011, 16:48:36 »
Obávám se, že tohle nepůjde. Ten magic packet je broadcast, musí být, protože vypnutý počítač nemá IP adresu, tudíž jediný způsob jak ho dostat na konektor jeho síťovky je právě ten broadcast. No a ten Vám router zvenku nepřepustí. Jakpak to máte nastavené to přeposílání na routeru?  Na jakou IP adresu vnitřní sítě se to má poslat? Zkuste tam nastavit broadcastovou adresu, ale myslím, že to nepomůže, ona samotná adresa ještě broadcast nedělá.
Jediná možnost je, pokud máte možnost do routeru doplnit nějaký program, tak to tak udělat, nebo využít jiné zařízení na lokální síti do kterého se zvenku dostanete a které je schopno ten magic packet poslat.

filo99

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Ledna 2011, 23:23:22 »
skontroluj nastavenie BIOS (wake on lan)
Asus M50VC >15,4'' intel core2Duo P8400 nvidia 9300m GT 512 MB 2x2GB Kingston Ram DDR2, 320 Gb hdd. asus EEE PC 1001 PQ na cesty 160GB hdd 2GB RAM itel atom N450. chladiaca podlozka 2x120mm usb powered fan home made. 640gb external hdd
terminátor bude open source

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.