Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vypalování v Ubuntu  (Přečteno 4632 krát)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Vypalování v Ubuntu
« kdy: 31 Ledna 2011, 11:17:01 »
Začínám se docela rozčilovat při vypalování DVD v Ubuntu 10.10!!! Ten problém s Brasero se táhne už od 10.04... Vypalování 4GB dat na DVD trvá 3 hodiny!!! A Brasero se sekne vždy při dokončení vypalování, kdy se vytváří Kontrolní součet obrazu disku - posuvník běhá sem tam, vypáleno je 100%, ale neděje se nic, vždy musím Brasero ukončit násilně! Jednou jsem to tak nechal schválně a vytváření kontrolního součtu běželo po vypalování 7 hodin, než jsem si řekl DOST! Mechanika hučí, tváří se, že se něco děje, ale abych vypaloval jedno DVD spoustu hodin, to je hrozné!
Teď třeba vypaluji pro známou 4 filmy na DVD, cca 3,5GB dat a jak vidno ze screenshotu - čas ukazuje přes 6 hodin!!!
Zkoušel jsem i GnomeBaker a ten zase vypaluje, vše jakoby OK, po skončení zahraje krásná znělka, disk se vysune...a je prázdný!!!

PS: ve Win7 jsem vypaloval jedno DVD za cca 20 minut a vše v pořádku, takže mechanikou to zřejmě nebude...

[attachment deleted by admin]
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re: Vypalování v Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 31 Ledna 2011, 11:29:16 »
je i jinej SW (k3b, mkisofs+wodim) .. predpokladam, ze launchpad ti nic nerika (bugy nereportujes) a jen tak si stezujes tady ... njn, zivot je krutej ..

ja osobne nemam s k3b problem snad 5 let ;) .. gnome baker a brasero nepouzivam .. videl jsem a pripadaj mi lapidarne receno prilis juniorske
Předpokládáš zcela špatně, bugy na Launchpad zasílám  ;) Jenže ani Brasero ani GnomeBaker mi chyby nehážou - vše se tváří, že funguje na 100%!
Bohužel, mám Gnome a k3b je nativní vypalovací program pro KDE a nehodlám si natahat spoustu nepotřebného balastu z KDE do Gnome, kdy mi tohle nabídne při instalaci.
(Ubuntu používám již od verze 6.10 a jak jsem psal výše, od verze 10.04 jsou tyhle problémy, do té doby jsem vypaloval v pohodě a jedno DVD za cca půl hodiny!)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Vypalování v Ubuntu
« Odpověď #2 kdy: 31 Ledna 2011, 11:38:17 »
Neskusal si povypinat vsetky doplnky(plugin)? Mne brasero pali celkom slusne. Osobne ako prve vypinam kontrolu disku po napaleni ako aj vsetko ostatne. Kontrola hodne predlzuje cas vypalovania.
Co ma tiez trochu stve je ze ak nastavim vypalovanie 4x tak zacne na 3.5x a skonci na vyse 7x.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.