Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: MKV - seká se CZE zvuk  (Přečteno 2941 krát)

Luboš Klicpouch

• Aktivní člen
  • *
    • Androweb.cz
MKV - seká se CZE zvuk
« kdy: 10 Února 2011, 13:06:19 »
Zdravím,

mám nějaké MKV videa v 1080p rozlišení s více zvukovými stopami. ENG jede OK, CZE se ale seká. (Video jede dobře, audio se kouše). Mám čtyřjádro, 4GB paměti a 1GB GK, takže v tom to není. Pokud toto video pustím v VLC, nebo v základním video přehrávači, seká se to, pokud jej pustím v KPlayeru, neseká se to. Videem to tedy není. Chtěl bych ale docílit toho, aby se to nekousalo ani v oněch dvouch videopřehrávačích. A nevím jak.

Kdyby někdo měl k tomuto poznámku, budu rád.
Díky.

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
Re: MKV - seká se CZE zvuk
« Odpověď #1 kdy: 10 Února 2011, 15:01:25 »
Zdravím. Je to sekání zvuku pravidelné, tedy chvíli je vše v pořádku a pak přijde krátký zásek a takhle se to pořád opakuje? Pokud ano, pak je to pravděpodobně způsobeno tím, že film má 23.976 fps, zatímco česká zvuková stopa 25 fps (tu tam někdo přidal třeba z DVD). Z toho vyplývá, že česká zvuková stopa se neustále předbíhá, některé přehrávače si s tím poradí a synchronizují zvuk a obraz průběžně, jiné si s tím neporadí a předbíhání řeší tak, že zvuk a obraz synchronizují v pravidelných intervalech a z toho pak vzniká to sekání zvuku.
Řešením je tedy rozbalit z Matrosky českou zvukovou stopu, převést ji na 23.976 fps a pak to zase vše zabalit do Matrosky.

Luboš Klicpouch

• Aktivní člen
  • *
    • Androweb.cz
Re: MKV - seká se CZE zvuk
« Odpověď #2 kdy: 11 Února 2011, 18:32:29 »
WOW. Máte zřejmě pravdu. Zkusím to. Děkuji. (popravdě mě tohle nenapadlo)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.