Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Evolution - nelze vysypat koš  (Přečteno 1026 krát)

josef.g

• Návštěvník
Evolution - nelze vysypat koš
« kdy: 16 Února 2011, 21:12:13 »
Zdravím,
mám problém, který už se tady řešil (http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,49701.0.html). Funguje to, ale bohužel je to pouze odstranění následků nějakého problému, nikoliv odstranění příčiny. Nemáte někdo tušení, jestli existuje nějaké lepší řešení, nebo je to bug v evolution, který čeká až si na to vývojáři udělají čas?
Pro jistotu připomenu symptomy: při pokusu o vysypání koše dojde k zahlášení následující chyby: Chyba při ukládání '~/.evolution/mail/local/Inbox (mbox)': Neshoda shrnutí a složky, dokonce i po synchronizaci a hromada pošty v koši prostě zůstane, vysype se jen část jeho obsahu (týká se to více složek, ten Inbox je jen příklad). I při použití postupu z výše uvedeného odkazu, který opravdu funguje, se mi po pár dnech koš znovu začne zaplňovat neodstranitelnou poštou. Už mě to s..e natolik, že uvažuji o změně klienta, protože na tenhle způsob čištění koše si rozhodně nemíním zvykat.
Navíc mi ještě nefungují korektně štítky pro indikaci příloh v e-mailových zprávách - v řadě případů prostě příloha není indikována i když ji zpráva obsahuje. Je to trochu off-topic, ale pokud by někdo věděl co s tím, uvítám každou radu.
Pokud mi paměť dobře slouží, oba tyhle problémy se objevily až po přechodu na novou verzi Ubuntu (mám Ubuntu 10.04 aktualizované z 8.04). Předtím jsem Evolution léta používal naprosto bez problémů.
Za jakoukoliv pomoc, nebo alespoň informaci o co jde, děkuji předem.

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
Re: Evolution - nelze vysypat koš
« Odpověď #1 kdy: 21 Února 2011, 01:46:28 »
Je to bug, hlášený tuším už od verze 9.10. Mělo by to být vyřešeno v Evolution 2.32 (Natty) a 2.30.3 (Maverick). Mně to dělá v Linuxu Mint 10 pořád.
Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

josef.g

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Února 2011, 18:03:24 »
Díky za vysvětlení situace. Tak holt budu muset vydržet do 12.04 nebo změnit klienta :(

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #3 kdy: 21 Února 2011, 18:35:59 »
Když už tak vydržet snad do verze 11.04, ne? Verze 12.04 je ještě daleko.
Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

josef.g

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Února 2011, 18:46:54 »
Já od 8.04 používám pouze LTS. Aktualizace každý půlrok mě dost stresovaly. Kdyby šlo jen o mě, ale žena, děti, ... A nikdy to není bez problémů, vždycky je potřeba vysvětlovat, proč najednou Supertux má kapku jiné vlastnosti, v Bramborovém chlapíkovi už nejdou otevřít staré obrázky atd. To stačí i jednou za dva roky  :) Docela chápu správce IT ve větších firmách proč jsou hodně konzervativní.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.