Zdravím,
mám problém, který už se tady řešil (
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,49701.0.html). Funguje to, ale bohužel je to pouze odstranění následků nějakého problému, nikoliv odstranění příčiny. Nemáte někdo tušení, jestli existuje nějaké lepší řešení, nebo je to bug v evolution, který čeká až si na to vývojáři udělají čas?
Pro jistotu připomenu symptomy: při pokusu o vysypání koše dojde k zahlášení následující chyby:
Chyba při ukládání '~/.evolution/mail/local/Inbox (mbox)': Neshoda shrnutí a složky, dokonce i po synchronizaci a hromada pošty v koši prostě zůstane, vysype se jen část jeho obsahu (týká se to více složek, ten Inbox je jen příklad). I při použití postupu z výše uvedeného odkazu, který opravdu funguje, se mi po pár dnech koš znovu začne zaplňovat neodstranitelnou poštou. Už mě to s..e natolik, že uvažuji o změně klienta, protože na tenhle způsob čištění koše si rozhodně nemíním zvykat.
Navíc mi ještě nefungují korektně štítky pro indikaci příloh v e-mailových zprávách - v řadě případů prostě příloha není indikována i když ji zpráva obsahuje. Je to trochu off-topic, ale pokud by někdo věděl co s tím, uvítám každou radu.
Pokud mi paměť dobře slouží, oba tyhle problémy se objevily až po přechodu na novou verzi Ubuntu (mám Ubuntu 10.04 aktualizované z 8.04). Předtím jsem Evolution léta používal naprosto bez problémů.
Za jakoukoliv pomoc, nebo alespoň informaci o co jde, děkuji předem.