Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: změna ikon určitého MIME typu (ikony pro OOo dokumenty)  (Přečteno 1906 krát)

EarlGrey

• Návštěvník
změna ikon určitého MIME typu (ikony pro OOo dokumenty)
« kdy: 12 Března 2008, 07:38:05 »
Ahoj vsichni,

bojuju s tim uz par dni a nikde to vygooglit .. nevite prosim, jak se da zmenit ikona nejakeho mimetypu? Rad bych si nahral nejaky peknejsi ikonky k Open Office dokumentum.

Diky moc! Earl
« Poslední změna: 10 Dubna 2008, 16:08:15 od Anna Taliánová »

Brbla80

• Návštěvník
Re: změna ikon určitého MIME typu (ikony pro OOo dokumenty)
« Odpověď #1 kdy: 26 Února 2011, 03:05:43 »
Pokouším se také změnit ikony u vybraných typů dokumentů.

Nainstaloval jsem LibreOffice 3.3.1 (nové ikony se mi líbí),  u dokumentů ale zůstaly ikony staré. Podařilo se mi provést změnu ikony u jednotlivých dokumentů, což ale není globální řešení pro všechny (i nově vytvořené) soubory. Rád bych provedl změnu u všech  *.ODT, .*ODS atd. U programu assogiate - který by to měl elegantně umožnit - jsem narazil na  nahlášený bug, že právě změna ikon u mime typu zlobí/nefunguje.

Máte tip/radu/nakopnutí správným směrem?  Na PC je Ubuntu 10.10, nové ikony jsem nalezl na cestě /usr/share/icons/hicolor/48x48/mimetypes a nyní tápu co a jak udělat, abych si nerozsypal ostatní ikony a nastavení.

Jak se správně ptát | Návody - rozcestník
HIStory: Dos » Windows 3.11 » Win95 » Win98 » WinXP&Ubuntu (JehoVista nee ;) )
Motto: Máte štěstí, že jdu zrovna kolem...

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #2 kdy: 26 Února 2011, 09:42:59 »
Můžeš původní ikonu přepsat jiným souborem, ale čisté řešení to není...

Trochu jsem googlil, a všude se odvolávají na assogiate...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Brbla80

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Února 2011, 20:58:43 »
Nalezl jsem původní ikonu - je ve formátu SVG a je potvora uložena na této cestě:
/usr/share/icons/Humanity/mimes/48/gnome-mime-application-vnd.oasis.opendocument.text.svg

Pokusil jsem se vytvořit nové icon theme z ubuntu-mono-dark, které používám. Přejmenovanou kopii jsem uložil do .icons ve svém domovském adresářii. Doplnil jsem požadované .png ikony do adresářů mimes/48 atd, které jsem vytvořil. Do souboru index.theme dopsal nově přidané adresáře a další informace a svůj výtvor vybral ve Vzhled -> Motiv -> Ikony . Výsledek své nefungující snahy přikládám:
http://dl.dropbox.com/u/1864206/ubuntu-mono-dark-brbla.zip

Napadá někoho kde a jakou školáckou chybu dělám? Lze tímto způsobem dosáhnout požadovaných změn ikon?
Jak se správně ptát | Návody - rozcestník
HIStory: Dos » Windows 3.11 » Win95 » Win98 » WinXP&Ubuntu (JehoVista nee ;) )
Motto: Máte štěstí, že jdu zrovna kolem...

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #4 kdy: 26 Února 2011, 21:08:54 »
Nalezl jsem původní ikonu - je ve formátu SVG a je potvora uložena na této cestě:
/usr/share/icons/Humanity/mimes/48/gnome-mime-application-vnd.oasis.opendocument.text.svg

Pokusil jsem se vytvořit nové icon theme z ubuntu-mono-dark, které používám. Přejmenovanou kopii jsem uložil do .icons ve svém domovském adresářii. Doplnil jsem požadované .png ikony do adresářů mimes/48 atd, které jsem vytvořil. Do souboru index.theme dopsal nově přidané adresáře a další informace a svůj výtvor vybral ve Vzhled -> Motiv -> Ikony . Výsledek své nefungující snahy přikládám:
http://dl.dropbox.com/u/1864206/ubuntu-mono-dark-brbla.zip

Napadá někoho kde a jakou školáckou chybu dělám? Lze tímto způsobem dosáhnout požadovaných změn ikon?

Myslel jsem, že přepíšeš ikonu přímo v systému, nikoliv v uživatelském nastavení. A asi budeš muset tu novou ikonu mít ve stejném formátu jako byla ta původní, tedy svg.

Kód: [Vybrat]
#záloha původní ikony
sudo mv /usr/share/icons/Humanity/mimes/48/gnome-mime-application-vnd.oasis.opendocument.text.svg /usr/share/icons/Humanity/mimes/48/gnome-mime-application-vnd.oasis.opendocument.text.svg.bak
#nahrání nové
sudo mv /cesta/k/nove/ikone.svg /usr/share/icons/Humanity/mimes/48/gnome-mime-application-vnd.oasis.opendocument.text.svg

Odhlásit, přihlásit
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.