Dobrý den,
už se tady řešilo něco podobného, ale postup pro XFFC jsem nenašel. Nedávno jsem doinstalovával do svého Xubuntu balíček xubuntu-desktop (!) a ještě jsem tam přidal i XFFM, neboť jsem tam zahlídl podporu protokolu SMB, jasná volba. V menu mi potom přibylo dost možností a ošklivé menu Core celé v angličtině. To mi ale nevadí, je to spíše záležitost lokalizace. Jde o to, když z toho menu cokoliv spustím (SMB prohlížeč, Prohlížeč aplikací apod.), tak se daná aplikace (její část) spustí, ale také se změní plocha. Souvisí to právě s XFFM, protože když kliknu na nějakou ikonu na ploše, tak se v menu O... dozvím o XFFM. Pak to složitě musím ukončovat (killnutím) přes správce procesů. Chtěl bych Xffm využívat, ale bez tohoto vedlejšího projevu. Jeho rozhraní sice také nabízí ikony na ploše a tak, ale to co nastavím v menu Nastavení se mi prostě neprojeví, protože je to jiný program... Doufám, že jste to nějak pochopili :-)... Třeba u Nautilu je nějaký příkaz jako "nautilus-nodesktop", nebo se to dá nějak nastavit?
Díky za postřehy... PS - XFFM bych nerad odinstaloval. Je to druhý program, co mi komunikuje se SMB složkami. První je Konqueror, ale je dost pomalý, chtěl bych ho odinstalovat...