Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: XFFM a pracovní plocha v Xfce [vyřešeno]  (Přečteno 4611 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
XFFM a pracovní plocha v Xfce [vyřešeno]
« kdy: 08 Června 2006, 13:31:43 »
Dobrý den,

už se tady řešilo něco podobného, ale postup pro XFFC jsem nenašel. Nedávno jsem doinstalovával do svého Xubuntu balíček xubuntu-desktop (!) a ještě jsem tam přidal i XFFM, neboť jsem tam zahlídl podporu protokolu SMB, jasná volba. V menu mi potom přibylo dost možností a ošklivé menu Core celé v angličtině. To mi ale nevadí, je to spíše záležitost lokalizace. Jde o to, když z toho menu cokoliv spustím (SMB prohlížeč, Prohlížeč aplikací apod.), tak se daná aplikace (její část) spustí, ale také se změní plocha. Souvisí to právě s XFFM, protože když kliknu na nějakou ikonu na ploše, tak se v menu O... dozvím o XFFM. Pak to složitě musím ukončovat (killnutím) přes správce procesů. Chtěl bych Xffm využívat, ale bez tohoto vedlejšího projevu. Jeho rozhraní sice také nabízí ikony na ploše a tak, ale to co nastavím v menu Nastavení se mi prostě neprojeví, protože je to jiný program... Doufám, že jste to nějak pochopili :-)... Třeba u Nautilu je nějaký příkaz jako "nautilus-nodesktop", nebo se to dá nějak nastavit?

Díky za postřehy... PS - XFFM bych nerad odinstaloval. Je to druhý program, co mi komunikuje se SMB složkami. První je Konqueror, ale je dost pomalý, chtěl bych ho odinstalovat...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #1 kdy: 08 Června 2006, 15:03:37 »
Mimochodem, už vím, jak by se to mělo řešit: V dokumentaci se píše, abych změnil proměnnou DISABLE_DESKTOP. Jenže nevím, ve kterém souboru to je... Nevíte někdo? Díky moc. Pak tam ještě píšou, že to jde pomocí "mcs-manager", ale nevím, co tím myslí... Mimochodem jsem toto označení nenašel ani v Synapticu ani mi nešel spustit z konzole...

Odkaz na dokumentaci

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #2 kdy: 08 Června 2006, 18:18:15 »
Tak co, víte někdo?

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #3 kdy: 08 Června 2006, 18:32:17 »
VYŘEŠENO. Nedalo mi to, tak jsem hledal a hledal. A vyplatilo se to. Takže pro ty, co by to náhodou řešili, je tady postup: V hlavním menu jsem v Nastaveních jsem našel položku "File manager settings". Zde jsem v oblasti "Proměnné prostředí" našel tu promennou "DISABLE_DESKTOP", 2x jsem poklepal do pole "Hodnota" a sem zadal to x (podle návodu v té dokumentaci). A ono to opravdu fungovalo!

Takže pokud to tady někdo moderuje, prosím označte to jako vyřešené :), popř. toto vlákno smažte...

matezz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 10 Června 2006, 02:40:29 »
Liborse,
dík za řešení, já už jsem to předtím vzdal a xubutnu desktop smazal, protože se mi dělo přesně to co tobě.. Teď jsem znovu instaloval a vypadá to dobře :)
FS amilo V3405 T5500

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #5 kdy: 10 Června 2006, 09:46:14 »
Citace: liborse
Takže pokud to tady někdo moderuje, prosím označte to jako vyřešené :)
Stane se.

Citace: liborse
popř. toto vlákno smažte...
Aby zde lidi s podobným problémem nemohli najít řešení?

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #6 kdy: 10 Června 2006, 12:25:25 »
Citace: Petr Tomeš
Aby zde lidi s podobným problémem nemohli najít řešení?
Jsem rád, že máte stejný názor jako já ;).

matezz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 10 Června 2006, 14:02:58 »
Liborse: mám problém. Nejdřív vše fungovalo, jak jsem psal, zadal jsem disable desktop x. Pak jsem ale po určité době otevřel prohlížec kvůli sambě a plocha zčernala, objevily se ikony z home adresáře a nejde s tím nic dělat. Zkoušel jsem i návod na http://xffm.sourceforge.net/xffm-howto.txt ale nepomáhá. Nevíte, jak se plochy zbavit aniž bych musel xfce reinstalovat?
FS amilo V3405 T5500

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #8 kdy: 10 Června 2006, 16:29:49 »
Otevřete si menu (Aplikace) > Systém > Xfce 4 Task manager (možná to máte česky). V tom taskmanageru uvidíte seznam všech možných procesů - najděte xffm-deskview. Klikněte na něj pravým tlačítkem a dejte "Zabít". Plocha zmizí a je to. Ještě bych znovu zkontroloval tu proměnnou - taky se mi to stalo - odznačila se. Nevím čím to bylo... Také byste měl mít nastaveno, aby se uložila ta relace, kdy jste to měnil... Nejsem si ale jistý, jestli to tato skutečnost ovlivní...

matezz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 10 Června 2006, 17:36:11 »
Díky!
Přesně tak to bylo. Zabil jsem xffm deskview a potom v terminálu spustil xfdesktop a zdá se, že vše funguje.
FS amilo V3405 T5500

fioler

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 17 Prosince 2006, 09:25:10 »
Zkoumám všechny návody k řešení, ale bohužel zatím neúspěšně. Mám Xubuntu s Xfce, fungují nabídky, ale zmizel mi horní panel a system tray. Nevím jak přeinstalovat balíček xfce-desktop, píše mi to, že vše je nejnovější verze. Minule jsem problém vyřešil přeinstalací systému z live CD, ale to bych už nerad opakoval, neboť se pak smažou data, eventuelně nemohl byste mi někdo poradit jak zrestaurovat Xubuntu tak, aby v něm zůstaly všechny nastavení, programy, doinstalace, apod. Předem děkuji za odpověď.

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #11 kdy: 17 Prosince 2006, 11:45:39 »
Pokud se dostanete do Synapticu, je tam možnost "reinstalovat" (u jednotlivých balíků), ale nevím, jestli vám toto zrovna pomůže. Snad odpoví někdo zběhlejší...

PS - jak se vám to s těmi panely stalo? Nemáte je jen nějak "důkladně" schované? Tj. jestli by nešly aktivovat? Xubuntu už bohužel nepoužívám.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 17 Prosince 2006, 13:37:27 »
U kámoše jsem měl podobný problém. Mělo by stačit pravým na plochu, vybrat nastavení systému a tam je položka, která nastavuje panely, nevim jméno. Pak prostě panel dejte někam jinam než byl.
Bylo to nějaké takové řešení, není třeba nic instalovat znovu.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

fioler

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 19 Prosince 2006, 15:07:00 »
Problém jsme s dcerou vyřešili instalací KDE. Řekl bych, že je to o řád lepší než Xfce. Děkuji za snahu pomoci.

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #14 kdy: 21 Prosince 2006, 00:44:26 »
Pokud nemáte zrovna nejpomalejší počítač, tak KDE je docela dobrá volba. Já preferuji Gnome.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.