Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firefox a Opera mi zpomalí kurzor myši  (Přečteno 1633 krát)

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
Firefox a Opera mi zpomalí kurzor myši
« kdy: 22 Února 2011, 17:44:45 »
Dobrý den, po nainstalování Ubuntu 10.10 mám pravidelně problém s Firefoxem. Pokud si otevřu Facebook či Gmail (nebo prostě nějaký web, který tahá flash věci), pojednou je kurzor myši zpomalený, má pomalé odezvy. U Windows XP se tak neděje. Po chvíli se sice situace stabilizuje, ale je to otravné a zdržující. Teď jsem zkoušel, jestli to není chybka prostě Firefoxu, ale stejná situace nastala i u Opery! U Ubuntu 10.04 byly problémy, že při prohlížení Facebooku či e-mailu na Centru.cz naskakovaly černé obrazce, což můj kamarád označil jako chybu skriptu.

Nu, raději čtverečky a obdélníky než zpomalení kurzoru. Dá se to nějak řešit?

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: Firefox a Opera mi zpomalí kurzor myši
« Odpověď #1 kdy: 22 Února 2011, 19:52:43 »
firefox + flashblock?

A možná bude užitečné téma v TT - http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,51980.0.html
« Poslední změna: 22 Února 2011, 19:55:48 od Martin Kiklhorn »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #2 kdy: 22 Února 2011, 21:32:18 »
Tak v tom vláknu jsem objevil tento odkaz, který vypadal zajímavě i co se týče vyřešení problému celé obrazovky na YouTube.

http://www.omgubuntu.co.uk/2010/06/fixing-fullscreen-flash-in-ubuntu-10-04/

Nu, zadal jsem příkazy do Terminálu, restartoval Firefox...YouTube videa stále běží v malé obrazovce, při režimu celé obrazovky slyším jen zvuk, obraz se nestíhá. Také tlačítko na pauzu při sledování je v celoobrazovkovém režimu nefunkční. Opera má problém stejný.

Pak jsem nainstaloval doplněk flashblock, výsledek je ten, že při načítání Facebooku nechrastí nic a neobjevuje se kurzor, že systém pracuje, ale jen kurzor myši. Ale s videama na YouTube to nepohlo. Tam se zobrazil, že sice mohu udělat aktivní flash, ale stále nejde celoobrazovkový režim.

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #3 kdy: 26 Února 2011, 11:06:03 »
Teď zjišťuji, že i přes to, že doplněk je aktivní, je stále myš zpomalená, a to dost často. Navíc mi včera večer Facebook hlásil, že nemůže najít vhodný přehrávač médií, což značí, že asi bude problém s flashem, který by bylo potřeba aktualizovat, chápu to dobře?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.