Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: pád wifi - po problémech serveru?  (Přečteno 896 krát)

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
pád wifi - po problémech serveru?
« kdy: 06 Března 2011, 18:51:41 »
zdar, nejprve vložím, jak jsem se pokušel na abclinuxu.cz záskat pomoc, když nešel server ubuntu.cz
Zdravím, mám Acer Entensa 5230E, CPU Intel Celeron, 900, 2200 GHz, síť Atheros AR928X, Ubuntu 10.10 MM. V pátek, po nějakých aktualizacích to ještě chvíli fungovalo. Pak padla síť a nejsem ve stavu se připojit, ani u kolegy na jiném AP. Ani Firefox, ani Chromium nenatáhnou stránku. Wicd ukazuje skoro 100% signál, iwconfog síť vidí. Nevím, co jsem provedl, a hlavně jak z toho ven. Ke všemu se ani u kolegy z jiného PC nemůžu dostat na ubuntu.cz, kde se obvykle radím. Pokud někdo poradí, moc mi helpne. Nerad bych zkoušel novou instalaci a mám tam data, která bez přístupu na síť neumím zachránit (chybí mi postup). Díky, zdravím.
Jinak doplním, že jsem se pokoušel nainstalovat 10.10. jako čistou instalaci ještě jednou vedle, to se mi také nepodařilo. Instalátor se zacyklil, takže jsem to musel surově shodit. Teď se pokouším nainstalovat 9.10.
Prosím o poradu - pomoc, díky předem
EDIT: tak jsem úspěšně naistaloval 9.10, ale chová se to stejně - démon tvrdí, že jsem připojen, ale nenatáhnu žádnou stránku. Fakt někdo neví?
EDIT2: Tak stále nic. iwconfig ukazuje navíc nějaký wmaster0, vůbec nevím kde se tam vzal a co je to zač. wlan0 je tam taky, ESSID se zobrazuje, nikam se nedopingnu. Nevím. V pátek a sobotu jsem aktualizoval: chromium-browser-l10n, chromium-browser-inspector, chromium-browser, chromium-codecs-ffmpeg-extra, linux-firmware; libpoppeler7, xserver-xorg-video-geode, poppeler-utils, lipoppeler-glib5.
Nemohlo to něco z toho rozbít?
EDIT3: Hmm, tak to jsem v ..., wokna nemám a nikdy jsem neměl. tak co včil. Už to mám - jdu domů! Zítra uvidím. Ono to asi vypadá na něco se železem, ne? Když ani nová instalace nepomáhá.
EDIT4: Tak jsem udělal ještě poslední pokus - spustil jsem Ubuntu 10.10 netbook edition z flešky. Zase jsem se připojil k síti a stránky ve Firefoxu se nezobrazují.
Prosím, pokud někdo víte, pomožte mi. Děkuji.
« Poslední změna: 06 Března 2011, 22:34:01 od ftdolton »
Znalosti ⇛ Linux: Průměrný ┃ Programování: Nováček ┃ Angličtina: Nováček
Systém: Ubuntu 10.10 32-bit (cs_CZ.UTF-8)
Specifikace⇛ Intel Celeron 900 2.20GHz │ RAM 2048 MiB │ Acer Extensa 5230 - Acer Homa Grafické karty: Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A42], Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A43] Sítě: Ethe

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
Re: pád wifi - po problémech serveru?
« Odpověď #1 kdy: 07 Března 2011, 16:31:37 »
Tak jsem zkusil plnou (nikoliv dual boot) instalaci U 10.10. Probíhala celkem dlouho. Vypadal, že je O.K., po vyndání CD se na monitoru objevila "nekonečná" řada podobných chybových hlášek. Odešel jsem přes SysRq a poslední jsem si opsal:
[5446.191374] end_request: I/O error, dev sr0, sector 533976.
Připojení k wifi síti proběhlo přes network manager korektně - stránky se ve Firefoxu nezobrazují.
EDIT: Nainstaloval jsem plnou 9.10 - byla mnohem rychlejší. Výsledek je stejný.

« Poslední změna: 07 Března 2011, 16:58:10 od ftdolton »
Specifikace⇛ Intel Celeron 900 2.20GHz │ RAM 2048 MiB │ Acer Extensa 5230 - Acer Homa Grafické karty: Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A42], Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A43] Sítě: Ethe

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
Re: pád wifi - po problémech serveru?
« Odpověď #2 kdy: 08 Března 2011, 12:39:39 »
Takže přes drát se připojím. Aktualizoval jsem Ubu 9.10. Stav trvá. Výpis iwconfig, pokud je v network manageru wifi odpojená, je následující:
Kód: [Vybrat]
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wmaster0  no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11bgn  Mode:Managed  Frequency:2.457 GHz 
          Access Point: Not-Associated   Tx-Power=20 dBm   
          Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:on
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

pan0      no wireless extensions.
[code]

Pokud ji klikem připojím, je výpis takovýto:
[code]tisa@tisa-laptop:~$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wmaster0  no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11bgn  ESSID:"dlink" 
          Mode:Managed  Frequency:2.457 GHz  Access Point: 00:21:91:71:50:1E   
          Bit Rate=11 Mb/s   Tx-Power=20 dBm   
          Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:on
          Link Quality=0/70  Signal level=-113 dBm 
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

pan0      no wireless extensions.

[/code][/code]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.