zdar, nejprve vložím, jak jsem se pokušel na abclinuxu.cz záskat pomoc, když nešel server ubuntu.cz
Zdravím, mám Acer Entensa 5230E, CPU Intel Celeron, 900, 2200 GHz, síť Atheros AR928X, Ubuntu 10.10 MM. V pátek, po nějakých aktualizacích to ještě chvíli fungovalo. Pak padla síť a nejsem ve stavu se připojit, ani u kolegy na jiném AP. Ani Firefox, ani Chromium nenatáhnou stránku. Wicd ukazuje skoro 100% signál, iwconfog síť vidí. Nevím, co jsem provedl, a hlavně jak z toho ven. Ke všemu se ani u kolegy z jiného PC nemůžu dostat na ubuntu.cz, kde se obvykle radím. Pokud někdo poradí, moc mi helpne. Nerad bych zkoušel novou instalaci a mám tam data, která bez přístupu na síť neumím zachránit (chybí mi postup). Díky, zdravím.
Jinak doplním, že jsem se pokoušel nainstalovat 10.10. jako čistou instalaci ještě jednou vedle, to se mi také nepodařilo. Instalátor se zacyklil, takže jsem to musel surově shodit. Teď se pokouším nainstalovat 9.10.
Prosím o poradu - pomoc, díky předem
EDIT: tak jsem úspěšně naistaloval 9.10, ale chová se to stejně - démon tvrdí, že jsem připojen, ale nenatáhnu žádnou stránku. Fakt někdo neví?
EDIT2: Tak stále nic. iwconfig ukazuje navíc nějaký wmaster0, vůbec nevím kde se tam vzal a co je to zač. wlan0 je tam taky, ESSID se zobrazuje, nikam se nedopingnu. Nevím. V pátek a sobotu jsem aktualizoval: chromium-browser-l10n, chromium-browser-inspector, chromium-browser, chromium-codecs-ffmpeg-extra, linux-firmware; libpoppeler7, xserver-xorg-video-geode, poppeler-utils, lipoppeler-glib5.
Nemohlo to něco z toho rozbít?
EDIT3: Hmm, tak to jsem v ..., wokna nemám a nikdy jsem neměl. tak co včil. Už to mám - jdu domů! Zítra uvidím. Ono to asi vypadá na něco se železem, ne? Když ani nová instalace nepomáhá.
EDIT4: Tak jsem udělal ještě poslední pokus - spustil jsem Ubuntu 10.10 netbook edition z flešky. Zase jsem se připojil k síti a stránky ve Firefoxu se nezobrazují.
Prosím, pokud někdo víte, pomožte mi. Děkuji.