Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problém s internetovým videem, ale i s prohlížečem obecně  (Přečteno 2603 krát)

senozaty

• Návštěvník
Zdravim chlapy a ženy mám problém používám Mozilu Firefox. Nemám celkem problém až do chvíle kdy se chci juknout na nějakém serveru na nějaká videa, nebo otevřu více oken najednou. Jde o to že videa se sekají pokud je dám na Full scren, i když jsou načetlá, nesekají se pouze malé. Nebo pokud otevřu například tři záložky tak nezáleží na obashu, ale firefox nenačítá, nebo velice pomalu, často zřerná nebo spíše je černo-bílí pár vteřin a pak se zase normálně zabarví, ale pak zase hned třeba zčerná. Napadají mě jen dvě věci. 1. rychlost internetu (vylučuji ihned net mám v cajku)  a 2. problém s ovladačem VGA popřípadě kodekama. VGA má povolené nesvobodné ovladače. jendá se o kartu nVidia (ještě sem nepřišel na to jak zjistim přesnej typ bez toho aniž bych rozebral bednu) a sice verzi curent (doporučeno) pak je tam nějaká verze 96 a 173. Prostě mám pocit že problém bude někde tam jinak jakékoliv video přehraji proto tak nějak podvědomě kodeky také vyškrtávám. Prosím zda jste se setkali, či víte dejte věděti. Já zatím zkusím nějaké jiný browser. Děkuji Moc.
Naprostej začátečník mám Linux týden a nerozumim plno názvům a věcem:D tak se dopředu omlouvám.
Ubuntu 10.10, GNOME 2.32.0 časem až zjistim co je ještě důležité,a jak to zjistim, sem hodim další popis PC.

notebook

• Návštěvník
Re: problém s internetovým videem, ale i s prohlížečem obecně
« Odpověď #1 kdy: 24 Února 2011, 00:20:30 »
kdysi se mi taky sekal web v ubuntu (videa atd..) problem byl s flashem a jeho optimalizaci pro linux http://wiki.ubuntu.cz/Vyhrazen%C3%A9%20form%C3%A1ty/Flash
vyzkusej

senozaty

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Března 2011, 01:37:05 »
tak vyřešeno přiznám se že aTˇjsem dělal cokoliv, tak se to nevyřešilo, i když jsem zkoušel poladit flash
kdysi se mi taky sekal web v ubuntu (videa atd..) problem byl s flashem a jeho optimalizaci pro linux http://wiki.ubuntu.cz/Vyhrazen%C3%A9%20form%C3%A1ty/Flash
vyzkusej

nakonec jsem vše vyřešil prachsprostou instalací opery, a zdá se vše klape jak má i rychlost načítání a všeho okolo je nesrovnatelná. takže problém nebyl asi jen ve flashy.
Naprostej začátečník mám Linux týden a nerozumim plno názvům a věcem:D tak se dopředu omlouvám.
Ubuntu 10.10, GNOME 2.32.0 časem až zjistim co je ještě důležité,a jak to zjistim, sem hodim další popis PC.

Ken

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 08 Března 2011, 11:29:09 »
VGA má povolené nesvobodné ovladače. jendá se o kartu nVidia (ještě sem nepřišel na to jak zjistim přesnej typ bez toho aniž bych rozebral bednu)
Zkus sysinfo (napsat třeba do alt +F2) nebo se podívat přímo do nesvobodných ovladačů system > Předvolby > Monitory
Nenapsal jsi jakou máš verzi ubuntu (32/64 bit) já měl podobný problém a nakonec to vyřešila přeinstalace flash playeru... pro 64 bit je pořád nějaká betaverze...
pokud máš verzi 64 bit, zkus nainstalovat novy kodek z http://download.macromedia.com/pub/labs/flashplayer10/flashplayer10_2_p3_64bit_linux_111710.tar.gz
rozbal (libflashplayer.so) a nakopíruj si jej do složky: ~/.mozilla/plugins (tu si musis vytvorit)

tohle pomohlo na mem ubuntu 10.10 64 bit. všechna videa běhají supr a firefox už nepadá
Pokud máte problém s počítačem, tak jsou dvě možnosti řešení
1) vyhodíte počítač z okna
2) vyhodíte okna z počítače

senozaty

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Března 2011, 00:29:17 »
diky, ale jak jsem psal vyresila to instalace jineho prohlizece. stejne jsem drive pouzival operu a hodlam ji pouzivat i nadale. Navic ja mam 32 bit verzi. ale diky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.