Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gedit v prikazove radce  (Přečteno 767 krát)

uganga

• Návštěvník
Gedit v prikazove radce
« kdy: 08 Března 2011, 18:28:29 »
ahoj,

Mel bych tuto otazku.
Kompiluju kody v C\C++ primo v terminalu a vyuzivam editor Gedit.Chci se jen zeptat zda by slo aby pri prikazu gedit nevyskakovalo okno geditu s kodem ale aby bylo to okno geditu primo v terminalu.Nekde jsem to tusim zahledl ale mozna se mi jen zdalo.

Kedrigern

Re: Gedit v prikazove radce
« Odpověď #1 kdy: 08 Března 2011, 18:37:17 »
Okno nemůže být v terminálu (terminál je textové rozhraní a okno do něj nedáš).

Pokud chceš editor pro terminál, tak těch je více. Jeden z nejmocnějších je editor vim (nádstavba nad vi), který umí snad zcela všechno (a na zbytek má makra).

Když chci ve vimu kompilovat, tak zadám dvojtečka (příkazový mod) vykřičník (příkaz shellu) a příkaz (pokud si ho již použil, tak šipka na horu) a vše je hotovo.

Pokud se s ním chceš naučit, tak existuje skvělý prográmek (makro vimu):
Kód: [Vybrat]
vimtutorJe dokonce v češtině.

EDIT:
Ještě mě napadlo zda si nechtěl, aby v Geditu byl terminál. Nevím jak je to v defaultním nastavení, ale dole mám záložky "Tools" a "Terminal", kde příslušná záložka zobrazuje normální terminál (pokud to tak nemáš, tak je to plugin, který lehce doinstaluješ). Geany to má stejně.
« Poslední změna: 08 Března 2011, 18:46:09 od Kedrigern »

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 08 Března 2011, 19:01:25 »
na tohle by se mozna hodil i okenni manager awesome - otevrit si dve okna, jedno terminal a druhe gedit
nicmene editor geany ma ten terminal v sobe, ale asi s nim neni nejkomfortnejsi prace
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 08 Března 2011, 19:04:08 »
Když si nainstalujete balík gedit-plugins, tak si pak můžete povolit zásuvný modul (plugin), který vám umístí terminál do spodního panelu okna geditu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.