Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Připojený síťový disk My Book World pomocí NFS - nelze zapisovat [vyřešeno]  (Přečteno 1946 krát)

Indy-cz

• Návštěvník
Připojil jsem si přes fstab síťový disk My Book World Edition pomocí nfs a přiřadil možnost zápisu "rw" dle návodu na wiki:
Kód: [Vybrat]
# Pripojeni slozky Public ze serveru My Book World Edition
10.0.0.100:/nfs/Public     /media/nfs-public  nfs     sync,rw,exec    0       0

Disk se připojí, prohlížení a stahování z disku v pohodě (oproti smb značně rychlejší), ale zapisovat na disk nemohu a to ani jako root (když jej připojím pomocí smb tak je to bez problémů).
Práva jsou nastavené:
vlastník - čtení a zápis
skupina - čtení a zápis
ostatní - pouze čtení
Vlastník je nějaký prapodivný "99"
Skupina je "jirka", což je moje skupina !!???

Nevíte kde dělám chybu ? Co se týká nfs protokolu moc jsem toho na webu nenašel. Všude většinou jen to co je na wiki ubuntu.
Díky
« Poslední změna: 13 Března 2011, 22:50:19 od Indy-cz »

Indy-cz

• Návštěvník
Vyřešeno - problém byl v nastavení složek přímo v My book world edition. Ikdyž jsem použil složky přednastavené výrobcem jako složky veřejné, našel jsem posléze v nastavení kolonku speciálně pro protokol NFS, kterému se zatržením též muselo povolit plný přístup. Nevím proč zrovna NFS tam měl tuhle speciální kolonku, která ani nebyla uvedená v dokumentaci, ale budiž ? Nemažu příspěvek a nechávám ho tu kdyby chtěl někdo rozběhnout MBWE pod Ubuntu a byl stejná lama jako já  ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.