Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zobrazení USB disků v Nautilu  (Přečteno 1248 krát)

Bobanek

• Návštěvník
Zobrazení USB disků v Nautilu
« kdy: 18 Prosince 2006, 22:32:46 »
Mám v /etc/fstab nastaveno toto:
/dev/sda1   /media/usb1   vfat   rw,noauto,noexec,nosuid,nodev,sync,user   0   0

aby se mi USB mountovalo vždy do daného adresáře. Bohužel mi Nautilus zobrazí disk usb1, který je vždy nepřístupný a po vložení USB se zobrazí nová ikona usb1 pod touto. Když se ale podívám v terminálu do adresáře, tak tam je to správně v adresáři, kde to chci mít. Kde se to dá opravit v Nautilu aby zobrazoval ikonu až po připojení zařízení?
Díky
« Poslední změna: 22 Ledna 2009, 14:39:01 od Anna Taliánová »

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 18 Prosince 2006, 22:54:29 »
Zakazte automaticke pripojovani vymennych zarizeni v menu System -> Preferences -> Removable Drives and Media a pripojujte rucne z terminalu prikazem mount. Jinak si adresar pro pripojeni bude i nadale urcovat program gnome-volume-manager.

Bobanek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Prosince 2006, 20:17:31 »
Děkuji za odpověď.
Automatické mountování mi vyhovuje. Také se USB mountuje do správného adresáře, do kterého chci (pokud se podívám v jiném terminálu, tak je to správně v /media/usb1), ale ty ikony v Nautilu v levé části prostě nefungují, resp. se objeví ihned po startu PC, kdy není připojeno nic a po připojení USB flash hlásí chybu jako kdyby v tom adresáři nebylo nic. Zároveň se ale objeví nová ikona stejného jména usb1, která je funkční. Chtěl bych nějak odstranit tu nefunkční ikonu, ale se zachováním automountu. Na notebooku nejedu jen já a pomocí příkazů to "není správná cesta", jestli chápete.
Pokud zruším toto nastavení z fstabu, tak se mi USB mountují, ikony nejsou, ale pro uživatele jsou USB jen "rx" :-(((
« Poslední změna: 22 Ledna 2009, 14:40:00 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.