Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vypnutí mikrofonu  (Přečteno 3128 krát)

jakostar

• Návštěvník
Vypnutí mikrofonu
« kdy: 08 Března 2011, 21:57:37 »
Prosím o návod jak řešit následující situaci: Při prvním hovoru ve Skype se mi automaticky vypne mikrofon. Vidím to i fyzicky v předvolbě zvuku - při příjmu hovoru protistranou spadne ukazatel na nulu. Musím ukončit hovor, zesílit mikrofon a pak běží celou dobu běhu počítače bez ohledu na počet volání. Řešil jsem to přes test call ale nyní mne tam nepouštějí, asi šetří linky. Neuvádím konfiguraci, předpokládám, že to musí být někde v systémovém software.
Děkuji za pomoc.

Jaroslav Kolka

z33

• Návštěvník
Re: Vypnutí mikrofonu
« Odpověď #1 kdy: 10 Března 2011, 10:32:33 »
Zkus ve Skype - Options - Sound Devices -- odškrtnout volbu "Allow Skype to automatically adjust my mixer levels" a uvidíš jestli to pomůže. Jinak se mi ještě nikdy nestalo že by mi nešel "test call"
z33

Galaktik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Března 2011, 12:11:54 »
Ahoj, mam  UBUNTU 10.10 a tiez mam problem zo zvukom. Vo W7 mi ide vsetko v poriadku, ale v ubuntu mi nejde mikrofon, a zvuk  mi ide, ked sa to netbooku chce. A samozrejme, ze zo Skypom su problemi tiez, pri test call ma nebolo pocut. Dik za radu.

z33

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Března 2011, 14:46:52 »
A v možnostech (pravým tlačítkem na ovládání hlasitosti)  "předvolby zvuku"-- "vstup"  máš vybraný aktuální mikrofon ?

Galaktik

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Března 2011, 11:34:38 »
Prosim, na mna polopate. Ja mam ubuntu necely mesiac. Kde to mam hladat? Ja mam vstavany mikrofon

Stue

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 21 Března 2011, 13:31:13 »
to Galaktik
Zkus ověřit nastavení zvukové karty:
1) vpravo nahoře je symbol repráčku, klikni na něm LEVÝM myšítkem a vyber "předvolby zvuku"
2) běž na záložku "Hardware" a v popisu zařízení musí být napsáno "Vnitřní zvukový systém 1 výstup / 1 vstup"
3) máš-li tam napsáno "Vnitřní zvukový systém 1 výstup", pak dole rozklikni "Profil" a vyber si; já třeba používám "Analog Stereo Duplex"
4) běž na záložku "Vstup" a není-li, pak vyber zařízení zvukového vstupu
Je-li vše v pořádku, pak půjde pohybovat posuvníkem vstupní hlasitosti a když tleskneš, tak se bude pohybovat grafika vstupní úrovně.
Ubuntu 12.04
(Ubuntu 10.04)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.