Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přesahující okraje obrazovky [vyřešeno]  (Přečteno 2155 krát)

mr.puschkin

• Návštěvník
Přesahující okraje obrazovky [vyřešeno]
« kdy: 07 Dubna 2011, 11:32:06 »
Zdravím Vás,

přešel jsem z Ubuntu 9.04(ze stolního PC které pungovalo jako HTPC) na Ubuntu 10.10 (na nettop které původní počítač nahradilo). Je tam Atom 330(DC) s Nvidia ION  a obraz stále posílám do televize 1920x1080(100Hz). Poté co jsem na novém Ubuntu zprovoznil Sambu, SSH, zvuk přes HDMI, snad už i akceleraci FullHD přes GPU atd., řeším okraje obrazu přesahující obrazovku televize. Nebyl tedy vůbec vidět hodní panel - ten jsem nastavil asi na velikost 90px a už je vidět ale spodní chybí a do stran to taky přesahuje. Drivery tam mám nainstalované, Nvidia-setting mi tvrdí, že výstupní rozlišení je 1920x1080 na 50Hz, to samé říká i nastavení přímo v gnome. Delší dobu s tím laboruju a zkoušel jsem to nastavit i přes /etc/X11/xorg.conf ale potom už mi nenaběhlo ani GNOME :) (asi špatný zápis).
Budu rád za každou radu
« Poslední změna: 07 Dubna 2011, 19:02:22 od Tadeáš Pařík »

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: Přesahující okraje obrazovky [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 07 Dubna 2011, 16:29:59 »
xorg.conf si buď smažte nebo tam dejte zpět zálohu funkčního.
Okraje si polaďte v menu televize, tedy ne v PC. Netuším jakou máte - bývá tam zoom, pixel mapping apod.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

mr.puschkin

• Návštěvník
Re: Přesahující okraje obrazovky [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 07 Dubna 2011, 19:01:06 »
Citace
xorg.conf si buď smažte nebo tam dejte zpět zálohu funkčního.
Okraje si polaďte v menu televize, tedy ne v PC. Netuším jakou máte - bývá tam zoom, pixel mapping apod.
Tak teď je mi trochu trapně...  :) Stále jsem hledal problém v Ubuntu a na něco tak jednoduchého jsem nepomyslel. Bylo to tím - byl nastavený režim obrazu 16:9 a když jsem dal "přizpůsobit obrazu" tak je to tak jak to má být. Tedy moc děkuji pane Kiklhorn.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.