Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Systém->Správa->Správce hardware  (Přečteno 3623 krát)

kuchy

• Návštěvník
Systém->Správa->Správce hardware
« kdy: 29 Března 2011, 01:25:49 »
Ahoj ubunťáci,
v nabídce Systém->Správa nemám položku "Správce hardware". Mohli byste mi prosím poradit jak ji tam přidat? Stačí příkaz který ji spustí, pak už bych si ji tam přidal.
Děkuji za rady ;)

kuchy

• Návštěvník
Re: Systém->Správa->Správce hardware
« Odpověď #1 kdy: 29 Března 2011, 01:47:45 »
přikládám ještě screen

Uploaded with ImageShack.us

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 29 Března 2011, 06:51:27 »
Jeste pridej screen, podle ktereho by tam ta polozka mela byt. Nejakou dobu uz ubuntu pouzivam, ale zatim jsem se s necim jako "Správce hardware" nesetkal.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

kuchy

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Března 2011, 17:06:13 »
Device manager uz sem taky instaloval, ale v nem si ovladace jen prohlidnes a nemuzes napr. zmenit vychodzi ovladac grafarny za jiny. Mam ATi mobility randeon 9600 a na ten udajne v ubuntu 10.10 nefunguji ty catalysty 9.3. ale nejaky experimentalni "Na kartách založených na čipech R300 až R500 (čili Radeon 9500 až Radeon X1950) je možné vyzkoušet experimentální ovladač Gallium3D alias r300g" http://wiki.ubuntu.cz/Instalace%20ovlada%C4%8D%C5%AF%20grafick%C3%BDch%20karet%20ATI

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 29 Března 2011, 17:09:23 »
Ha, tak to je chyba na Wiki -- to, co tam je popisované jako "Správce hardware" je v nabídce jako "Dodatečné ovladače" (a to tam podle obrázku máš).

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #5 kdy: 30 Března 2011, 17:44:49 »
AFAIK gallium cez jockey(to čo si myslel) nenainštaluješ. Pridaj si iba tie zdroje a zaktualizuj.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

kuchy

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 02 Dubna 2011, 22:20:06 »
Jo, taxem provedl ony aktualizace a nějaké ovladače se asi nainstalovaly, ale pak mi systém nějak blbnul, takže sem si řekl že odeberu ty ovladače ati, což sem udělal a po restartu už mi grafické rozhraní nenaběhlo :-[ Ta načítací obrazovka s pěti červenými tečkami ještě jo, ale pak mi displej zčerná a konec filma. Dá se při spouštění nějak dostat do příkazového řádku? Z něj už bych ty ovladače zase nainstaloval, snad..

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 03 Dubna 2011, 14:20:04 »
Pri štarte (čo najskôr) drž shift. Dostaneš sa do menu grubu kde sa dá dostať do failsafe. Poprípade keď budeš mať ako to ty opisuješ čierne, tak stlač ctrl+alt+F1.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

kuchy

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 03 Dubna 2011, 19:41:10 »
Vyřešil sem to přes ctrl + alt a F1 a potom pres prikaz sudo apt-get install xserver-xorg-video-ati :)

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 03 Dubna 2011, 21:12:19 »
Šikovníček.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.