Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Není to tak problém jako otázka.... PROČ UŽ *BUNTU'S NEUMÍ DĚLAT 700MB ISO'S?  (Přečteno 3261 krát)

Soyin

• Aktivní člen
  • *
Je jedno jestli Ubuntu, Kubuntu, Zorin OS, Greenie.... Žádná z jejich ISO nemá míň jak 1GB. Což je moc na CD, ale zase je to škoda DVD ;( Proč?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Citace
Name                                                   Last modified            Size            Description
 ubuntu-10.10-desktop-i386.iso                 07-Oct-2010 18:25  693M  Desktop CD for PC (Intel x86)
 ubuntu-10.10-desktop-amd64.iso                07-Oct-2010 18:24  695M  Desktop CD for 64-bit PC (AMD64)
 kubuntu-10.10-desktop-i386.iso                 07-Oct-2010 18:59  696M  Desktop CD for PC (Intel x86)
 kubuntu-10.10-desktop-amd64.iso                07-Oct-2010 18:58  696M  Desktop CD for 64-bit PC (AMD64)

atd., viz http://releases.ubuntu.cz/ nebo jakýkoli jiný mirror. Takže vážně nevím, co tím chtěl básník říci...

To, že nějaké prapodivné neoficiální deriváty (Greenie, Zorin...) mají jinak velké ISO obrazy je věc jejich tvůrců.
« Poslední změna: 03 Dubna 2011, 09:06:59 od Vojtěch Trefný »

Soyin

• Aktivní člen
  • *
Citace
Name                                                   Last modified            Size            Description
 ubuntu-10.10-desktop-i386.iso                 07-Oct-2010 18:25  693M  Desktop CD for PC (Intel x86)
 ubuntu-10.10-desktop-amd64.iso                07-Oct-2010 18:24  695M  Desktop CD for 64-bit PC (AMD64)
 kubuntu-10.10-desktop-i386.iso                 07-Oct-2010 18:59  696M  Desktop CD for PC (Intel x86)
 kubuntu-10.10-desktop-amd64.iso                07-Oct-2010 18:58  696M  Desktop CD for 64-bit PC (AMD64)

atd., viz http://releases.ubuntu.cz/ nebo jakýkoli jiný mirror. Takže vážně nevím, co tím chtěl básník říci...

To, že nějaké prapodivné neoficiální deriváty (Greenie, Zorin...) mají jinak velké ISO obrazy je věc jejich tvůrců.

Tak tedy díky :)

Ještě dotaz.... Jak VE WINech remastrovat to iso tak, aby se mi to opravdu vešlo na CD, (Open Office v live nastavení je trochu moc, stačí přece Abiword) nebo naopak tam dodám velké balíky (pls poraďte, všechny prostředí nejsou dostatek dat), aby se upotřebilo DVD?

Jů, když už sme u Zorin OS.... *Jde založit nové téma ^_^;; *

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote

Ještě dotaz.... Jak VE WINech remastrovat to iso tak, aby se mi to opravdu vešlo na CD, (Open Office v live nastavení je trochu moc, stačí přece Abiword) nebo naopak tam dodám velké balíky (pls poraďte, všechny prostředí nejsou dostatek dat), aby se upotřebilo DVD?

Teď už vůbec nechápu... Co chcete upravovat? Vždyť CD má 700MB a obraz Ubuntu 10.10 693 MB... Nebo co máte na mysli, já už jsem totálně zmatený.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Zrejme mu ide o ten zorin OS. Ten ma 1.2GB.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Pavel Půlpán

Existují i DVD média. ;)

Soyin

• Aktivní člen
  • *
http://wiki.ubuntu.cz/Vytvo%C5%99en%C3%AD%20vlastn%C3%ADho%20LiveCD

Ve Winech, prosím :(

Teď už vůbec nechápu... Co chcete upravovat? Vždyť CD má 700MB a obraz Ubuntu 10.10 693 MB... Nebo co máte na mysli, já už jsem totálně zmatený.

Odpověď :

Zrejme mu ide o ten zorin OS. Ten ma 1.2GB.

Děkuji.

Existují i DVD média. ;)

Prosím číst ještě jednou, bylo zmíněno, že 4,7GB  DVD by bylo jen na 1GB škoda.

Dnes už nikdo nečte. NIKDO!  :'(

Pavel Půlpán

Jj, nepřečetl jsem si to celé, ale tak se tolik nečerti. ;D
Z jakého důvodu je to ale škoda DVD? Rozdíl cen mezi CD-R a DVD-R je celkem směšný. A když už musí být, tak existují i DVD-RW, sic dražší, ale problém to vyřeší. Autoři těch derivátů se prostě rozhodli, že to ISO nafouknou, aby toho tam bylo víc... a na úkor nepoužitelnosti klasických cédéček.

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
Tohle ve winech uděláš fakt těžko ;D

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Poprípade LiveUSB. Ale kludne daj DVD. Aj ja pálim na DVD. Jedine čo nepálim nd DVD aj keď je finančný rozdiel minimálny, sú veci pod 700MB :D. Asi Logické. 8)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
cd/dvd/bd se liší v grafický/textový instalátor a poté kolik je toho umístěno na placce a kolik se toho stahuje z internetu.

Ubuntu na cd? (i na vizitkové se vejde) - mini.iso - http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/natty/main/installer-i386/current/images/netboot/
Ubuntu na dvd ? http://cdimages.ubuntu.com/releases/natty/beta-1/
nebo debian (na Ubuntu na BD jsem ještě nenarazil) na dvě blueray placky ? http://debian.mirror.iweb.ca/debian-cd/6.0.0/amd64/iso-bd/

Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Kedrigern

1.2 Gb a podobné atypické velikosti jsou ideální pro Flashdisky s kterých se dneska asi převážně instaluje.

PS: Omlouvám se pokud to tu již padlo, ale mám dojem že ne.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
1.2 Gb a podobné atypické velikosti jsou ideální pro Flashdisky s kterých se dneska asi převážně instaluje.

PS: Omlouvám se pokud to tu již padlo, ale mám dojem že ne.
Padlo slovo LiveUSB. ;)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.