Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze instalovat programy  (Přečteno 1171 krát)

S.tilgar

• Návštěvník
Nelze instalovat programy
« kdy: 06 Dubna 2011, 23:59:55 »
Zdravím, mám takový menší problém. Když chci nainstalovat nějaký program tak mi to hodí hlášku:

There seems to be a programming error in aptdaemon, the software that allows you to install/remove software and to perform other package management related tasks. Please report this error at http://launchpad.net/aptdaemon/+filebug and retry.

A když dám podrobnosti tak ještě:

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/aptdaemon/worker.py", line 779, in simulate
    return self._simulate_helper(trans, status_path)
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/aptdaemon/worker.py", line 958, in _simulate_helper
    return depends, status, self._cache.required_download, \
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/apt/cache.py", line 218, in required_download
    pm.get_archives(fetcher, self._list, self._records)
SystemError: E:I wasn't able to locate file for the html2text package. This might mean you need to manually fix this package.

Dříve mi instalovat šlo, ale teď (mám takové tušení, že po aktualizacích) nemůžu instalovat nic.
Na Ubuntu začínám, do teď jsem používal Windowsi. Předem děkuji za odpověď.

simulant

• Návštěvník
Re: Nelze instalovat programy
« Odpověď #1 kdy: 09 Dubna 2011, 10:45:38 »
jedna z moznosti https://answers.launchpad.net/aptdaemon/+question/129088
nabootujte svoj system 10.10 recovery mode a v Synapticu - upravit - opravit poskodene baliky

S.tilgar

• Návštěvník
Re: Nelze instalovat programy
« Odpověď #2 kdy: 11 Dubna 2011, 15:06:34 »
No, tak jsem se připojil normálně do Ubuntu, zkusil jsem naposled něco nainstalovat a zase to jelo...tak nevím čím to bylo...jinak díky za reakci.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.