Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 10.10 - prehrávanie stream flash videí  (Přečteno 6084 krát)

ObscurusIgnotus

• Host
Ubuntu 10.10 - prehrávanie stream flash videí
« kdy: 07 Dubna 2011, 17:08:16 »
Zdravím, som v ubuntu (linuxe) nový, kúpil som si knihu Ubuntu 10.10, a kupodivu som nemal absolutne s ničím zatial problém.

Snažím sa už pár dní nájsť odpoveď, že prečo niektoré videá sekajú. Napríklad s youtube nieje žiadny problém, všetko prehrá. V akom kolvek prehliadači.

Avšak napríklad video archív TV Markíza už robí problém. Opera, Firefox, Chrome (Chromium) nemá šancu prehrať video plynule. :(

Skúšal som preinštalovať balíčky, skúšal som návod na ubuntu wiki, skúšal som google, prezeral som zahraničné fóre, podobné problémy sa riešili, ale nevyriešili, tak neviem.

Aké máte skúsenosti, idú vám tie flash videá na nete? Vďaka za odpoveď.

Rover623

Re: Ubuntu 10.10 - prehrávanie stream flash videí
« Odpověď #1 kdy: 09 Dubna 2011, 00:07:13 »
Ten odeber a nainstaluj si balík adobe-flashplugin pro 32bit systém,jestli máš 64bit,tak nainstaluj 64bit Flash

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 09 Dubna 2011, 01:32:53 »
Chtělo by to vědět jakou máš GK?

-Firefox 3 vrátíš jednoduše,v Synaptiku najdeš firefox a dáš vynutit verzi,další změny to potom nabídne samo

-Zkus si ve výběru multimédií přepnout výstup na X11/Xv (ve standardu je to neaktivní nabídka v Systém-Předvolby)

Jogi

• Aktivní člen
  • *
  • Netrpím šílenstvím, užívám si ho !
    • Jogiho.cz
« Odpověď #3 kdy: 09 Dubna 2011, 10:37:23 »
U mě udělal právě paseku on plugin od adobe, až když jsem všechno odebral a znovu nainstaloval flashplugin-installer,
běželo to dobře i na FF4. Vracet se na FF3 je podle mě špatná rada a tu bych moc nedoporučoval.

Jinak esi to chápu, chceš aby šli všechny tři porohlížeče ... což mi samo o sobě přijde zvláštní,
ono zapnutí třeba Opery nebo FF vytahne procesor trochu nahoru, ale pak další panely už tolik nežerou,
je tedy lepší mít třeba zapnutý FF s více okny nebo naopak Operu, ale současně je to zbytečné, teda můj názor. :)
Lenovo ThinkPad L450 [ Ubutnu 14.04 64bit ]
Lenovo ThinkPad R500 [ Ubuntu 16.04 64bit ]

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 09 Dubna 2011, 20:06:48 »
Pokud máš nVidia kartu,překontroluj správnost instalace ovladačů,návod jak ověřit je na Wiki a mrkni jestli máš balík lidvdpau1 nebo tak nějak

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 11 Dubna 2011, 20:42:44 »
Občas blbne nVidia ovladač když je v systému SUN Java (teď Oracle),to by taky mohlo mít vliv,ale teď už jen tipuju.Smazat cookies z prohlížeče a skrytý adresář Adobe z /home jsi zkoušel

brdokoky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 13 Dubna 2011, 09:58:26 »
mozes este vypnúť hardware  akceleraciu vo flash playery . Stačí kliknutím pravym  tlacitkom na nejaké video  v prehliadaci  a tam je taká možnosť.

brdokoky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 14 Dubna 2011, 01:54:54 »
No ved ty mozes vypnut tu akceleraciu aj na inej stranke,nemusi to byt prave markizacka stranka. A potom to odskusaj ci to pomoze aj na markizacku stranku. Ja som mal podobny problem ked som chcel pozerat mafstory na JOJ-ke. Tak som si normalne vypol tu akceleraciu na stranke kde sa my zobrazilo settings a potom som to vyskusal na joj a vsetko islo super.
Este ze nepozeram Markizu  ;)

Rover623

« Odpověď #8 kdy: 14 Dubna 2011, 09:09:53 »
Nevím jak Markíza,ale na české Nově,pokud se na něco dívám v době nejvyššího zatížení serveru,tak to moc nejede,stream je totiž 1:1,nic se tedy nenačítá dopředu,to jednak vyžaduje rychlé připojení a Linuxové jádro má pro takovou činnost větší latenci,ale to by se projevilo hlavně na zvuku

brdokoky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 15 Dubna 2011, 10:26:36 »
Divne to nieje, to bude chyba stranky, kludne napis do Markizi ci to vedia opravit. Bo kamarat robil pre markizu niejake veci a vravel ze oni skratka neradi platia a tak to potom vsetko aj vyzera.

tobr

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 15 Dubna 2011, 10:36:19 »
Pokud funguje např v mplayer VDPAU, potom stačí zapnout v adobe flash HW podporu. Bohužel to tam automaticky není. U mne to zatím vždy pomohlo a přehrávám teď i 1080p youtube videa s minimální CPU zátěží. Funguje mi to i na 64 bit LMDE (debian).
Viz EnableLinuxHWVideoDecode=1 v http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,53574.0/topicseen.html

Mám integrovanou nVidii 8200. Bez zapnutí této volby mi ani na mém čtyřjádře 1080p flash nepřehrálo.

Funguji tedy v Chromniu z repozitářů, adobe flash tam je automaticky (nejsem si vědom ruční instalace nečeho jiného než restricted-ubuntu-extras). Přehrává mi to po mnoha létech konečně lépe než v dualbootu na windows7 :-)
If you can't learn to do something well, learn to enjoy doing it poorly.
Ubuntu 10.04 32bit, Athlon II X4 635, M3N78-VM (nVidia 8200), 2x2GB, SATA WD640AAKS, TV Genius Video Wonder III

€uroSVK

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 17 Dubna 2011, 22:13:29 »
S tým prehrávaním archívov z jojky a markízy som objavil aj ja problém... Presne to isté ako post1, ale podla toho mi nič nenašlo v tých ovládačoch

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.