Milý Víítku, málo platné i já patřím k takovým bláznům co po předchozích zkušenostech věřili v dokonalost Ubuntu a věřili tomu že povýšení ještě víc doladí a vylepší to, co už dlouho dobře funguje :-) Leč polotovar jménem Unity mě řádně vytrestal za mou důvěru a vážně otřásl mým (dost možná naivním) nadšením. No, aspoň vidno, že i lamy mého typu dokázaly úspěšně používat Ubu, a zrovna teď to nadšení umírá zasaženo zklamáním...
Nemám to tvůrcům vůbec za zlé, je to jejich systém, a že z něj chtěji mít Androidího pokusného králíka, je jen jejich věc, zrovna tak jako je moje věc co si dám anebo v tomto případě už asi na podzim pravděpodobně nedám na compík :-/
Nicméně 11.04 v rozhraní Classic mi po pár drobných opravách které (patrně s velkou dávkou štěstí a příznivé náhody) zvládla i taková lama jako já, funguje stále dobře a spolehlivě, zatím bez jediného záseku nebo zádrhele v používaných programech; jedině je prostředí o něco pomalejší než 10.10. Takže práci vývojářů chválím, až... na Unity :-)))