Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po aktualizaci na 11.04 systém nenaběhne  (Přečteno 2666 krát)

Conpuerus

• Návštěvník
Po aktualizaci na 11.04 systém nenaběhne
« kdy: 29 Dubna 2011, 07:28:28 »
Aktualizoval jsem Ubuntu z 10.10 na 11.04. Vše proběhlo bez problémů, ale nyní, když chci systém spustit, tak při načítání se to zasekne. Fotku obrazovky přikládám. Zkusil jsem všechno možné, ale stále to samé. Jediné, jak se mi povedlo systém (graficky) spustit bylo, když jsem ho spustil v bezpečném grafickém režimu. Může mi někdo poradit, co s tím?

[attachment deleted by admin]
Ubuntu 11.04 64-bit, Linux 2.6.35-28-generic
HP ProBook 4515s - AMD Turion X2 Dual-Core Mobile Processor RM-76 2.3 GHz, 3GB RAM DDR2 800 MHz, ATI Radeon HD 3200

Rover623

Re: Po aktualizaci na 11.04 systém nenaběhne
« Odpověď #1 kdy: 29 Dubna 2011, 08:01:34 »
Jsem na tom podobně, po upgradu přestala fungovat akcelerace, systém sice naběhne, ale zamrzne okamžitě po přihlášení, odinstalováním uzavřeného ovladače se to vyřeší, ale tím pádem to jede bez akcelerace a bez Unity a po opětovném povolení uzavřeného ovladače je vše při starém

Mildas_cze

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Dubna 2011, 19:13:37 »
Tak já mám ten samý problem jak na notebooku, tak na pc - a čistá instalace z cd mi spadne hned po vybrání jazyka.

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #3 kdy: 29 Dubna 2011, 20:12:57 »
No, já měl ten problém, že mi vůbec nenaběhl systém na LiveCD, vyřešil to až parametr acpi=off při bootu. Pak už vše jelo v pořádku (3D, wifi, rozlišení, zvuk apod.). Asi to není ono, ale zkuste. Nicméně mít vypnuté acpi není asi dobré řešení, navíc systém v live režimu využíval jen jedno jádro ze 4, což je blbé...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

206martin

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Dubna 2011, 22:02:50 »
Ahojte, upgradoval som ubuntu 10.10 na 11.04 cez správcu aktualizácii. Aktualizacia prebehla úspešne a po reštarte a prihlásení sa mi zobrazila čistá plocha s tromi ikonami pripojených diskov, tak ako som to mal v minulej verzii, len s tým rozdielom, že všetky ikony blikali.  Mám pocit, že ich blikanie kopírovalo fyzické čítanie diskov. Videl som to na led-diodach diskov na PC.  Ziadny panel UNITE, ani iný panel sa mi nezobrazil. Pri prihlaseni som zvolil *ubuntu* a takto sa to prejavovalo...
Keď so zvolil *ubuntu classic (no effect)* tak sa mi nastartovalo vsetko tak ako som to mal predtým, čize OK. Odtial aj píšem do tohto fóra.
Vie mi niekto poradiť ako naštartujem ubuntu 11.04 v plnej verzii?

shamot

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 30 Dubna 2011, 07:21:33 »
Velmi prosím o pomoc. Upgradoval jsem z Kubuntu 10.10 na natty narwhala 11.4 přes síť a upgrade managera. Hladce. Ale :

1 - po upgradu mi X server nabízí max 1024*768. Tentýž problém jsem měl i v 10.10, ale tam jsem si ho způsobil bordelem v kernel modulech. Tenkrát jsem to řešil vnesením starého Xorg.conf ze SuSE, dnes bych měl chuť na čistší řešení...

2 - Navíc je KDE celé zpomalené a dokonce při startu hlásí : "Efekty na ploše jsou příliš pomalé a byly pozastaveny.Pokud je to pouze dočasný problém, můžete je obnovit pomocí klávesové zkratky 'Alt+Shift+F12'.
Kontroly funkčnosti můžete taktéž zakázat v pokročilém nastavení." Našel jsem radu ohledně -vga std a -vga vmware, jenže to je parametr k nějakému příkazu. K jakému? A co to vůbec řeší?

2 - ve snaze to zlepšit jsem si ve svým účtu přes KRandTray vybral rozlišení obrazovky "vypnout". Samozřejmě se v reakci na to vypnul X, resp jeho výstup na obrazovku. Teď tedy nevidím na KDE. Jak to mám zlikvidovat, aniž bych si zničil celý nastavení KDE? (napadlo mě smazat v /home/user/.kde4 )

sterý dík za váš čas a ochotu mi k tomu něco napsat, drazí zkušení ubunťáci!

shamot

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 30 Dubna 2011, 07:30:21 »
potíž s KRandTrayem a vypínáním výstupu XOrg se nějak (?) vyřešila sama, do účtu se i v KDE teď dostanu, ale rozlišení pořád malé a rychlost mizerná. Co s tím?

Tolik jsem doufal, že celý upgrade proběhne bez těchhle zádrhelů...

Conpuerus

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 30 Dubna 2011, 07:34:26 »
Tak já už jsem to vyřešil.
Stačilo nainstalovat nejnovější grafický ovladač od ATI. To ale nebylo nejjednodušší, protože v bezpečném grafickém režimu to nešlo nainstalovat - po spuštění .run v terminálu se sice něco dělo, ale před samotným otevřením instalátoru se terminál bez varování zavřel.
Takže jsem musel resetovat počítač a nabootovat do konzole s rootovskými právy a zadat bash ati-installer-atd.run na ten samý .run, který se předtím nespustil celý.
Ubuntu 11.04 64-bit, Linux 2.6.35-28-generic
HP ProBook 4515s - AMD Turion X2 Dual-Core Mobile Processor RM-76 2.3 GHz, 3GB RAM DDR2 800 MHz, ATI Radeon HD 3200

mrakomor

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 02 Května 2011, 11:21:39 »
Mám podobný problém, po startu systému se normálně přihlásím a v normálním režimu mi zůstane obrazovka černá. V safe mode PC funguje normálně. Můžete někdo poradit, co s tím mám dělat? Mám NVIDIA s tímto ovladačem NVIDIA UNIX x86 Kernel Module  173.14.30  Thu Apr 14 08:47:14 PDT 2011.

Pokusil jsem se (poprvé jsem něco dělal v příkazové řádce) nainstalovat starší ovladač 173.14.28 (poslední na stránkách NVIDIA) - úspěšně, ale výsledek byl ještě horší, než s novějším ovladačem (několik chybových hlášek a nastavení xserever bylo prázdné - vůbec nenačetl GK), tak jsem instalátorem balíčků přeinstaloval ovladač a jsem zpět na původním problému.

Co jsem procházel forum, tak podobných problému s GK pod ubuntu 11.04 je poměrně hodně.
« Poslední změna: 02 Května 2011, 16:43:18 od mrakomor »

Rover623

« Odpověď #9 kdy: 02 Května 2011, 19:15:09 »
Tak po nekonečném laborování s ovladači jsem na něco přišel, ale je to pouze pro karty nVidia (i když možnost funkčnosti i na Ati nevylučuji). Ovladač který mi systém zobrazuje jako "doporučený" nefunguje, na různých GK se objevují různé chyby (prostředí mrzne, X server neběží vůbec). Takže k věci, ovladač pro moji GK (7600GT) je 192, ten nefunguje, funguje mi to s ovladačem 173, naopak karta, která používá ovladač 173 jede buď na 192 nebo 96, případně experimentálním svobodném ovladači, bohužel jak se zdá, není v tom žádný pochopitelný systém podle kterého to běží. Takže všichni co mají GK od nVidia mají o zábavu postaráno (pokud vám to nejde), řešení je jediné, přezkoušet všechny ovladače které systém nabízí a pokud to nezabere, tak i ty ze stránek výrobce, dokonce i pro modely, které nepodporují

mrakomor

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 02 Května 2011, 19:49:47 »
4 Rover623:

Díky, zkusím vyzkoušet různé ovladače, snad to pomůže.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.