Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nová instalce pres starou  (Přečteno 1644 krát)

RAM

• Návštěvník
Nová instalce pres starou
« kdy: 01 Května 2007, 02:17:43 »
Zdravim,
moje zoufala snaha zmenit rozliseni obrazovky z 640*480 na vyssi (vyzkousel jsem toho dost, ale bez uspechu) vyustila dnes v to, ze jsem neco "hodne pokazil" v xorg.conf a ted uz mi nejede poradne ani klavesnice (nektere klavesy vubec nefunguji a nemuzu se ani zalogovat). Snazim se to opravit uz delsi dobu, ale nejde to (mozna i proto ze jsem relativni zacatecnik) a ani pres recovery mode se mi to nepovedlo. Tzn. potreboval bych nainstalovat Ubuntu tak, jako bych ho instaloval poprve, tzn. aby se vsechno znovu nastavilo. Jde to provest tak, ze to stare Ubuntu nebudu muset z disku odstranit? On by to nebyl problem, ale na disku mam taky Win a opravdu nevim, jak bych ten stary Linux odstranoval, abych si nerozhodil jeste Windowsy (nez se mi podari zvyknout si na Linux tak je jeste asi chvili budu potrebovat :-))

Predem dik za odpoved

Roman

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 01 Května 2007, 06:11:37 »
Ubuntu máš na jiném partitionu, ne?
Pak není problém, při instalaci zvolíš ty partitiony, na kterých už máš stávající ubuntu... Zaškrtneš, ať se ti formátují, protože jinak ti nastavení zůstanou...Win to nenaruší...
...
jinou možností je najít někoho, kdo má stejnou konfiguraci počítače a poprosit ho, ať ti pošle svůj config... vyzkoušet, třeba pojede...;-)
Have you tried turning it off and on again?

RAM

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Května 2007, 09:05:46 »
Jj, diky. Napadlo me, ze by to takhle mohlo jit, ale jak uz jsem napsal, v Linuxu se zatim moc nevyznam, tak jse se radeji preptal. moc dik

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 01 Května 2007, 09:13:16 »
a nikde nemáte zálohovaný ten xorg.conf? linux spravidla zálohuje posledný stav v súbore , ktorý ma na konci ~. tak skúste pozrieť, či nenájdete v /etc súbor fstab~. robí sa to príkazom
Kód: [Vybrat]
ls -a /etc
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.