Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: malá záhada při zálohování  (Přečteno 1367 krát)

Mraky

• Aktivní člen
  • *
malá záhada při zálohování
« kdy: 16 Května 2011, 03:19:29 »
Ahoj, chystal jsem se na přechod na 11.04. Dosud jsem byl zvyklej zazálohovat /home/Já, provést čistou instalaci a tu zálohu tam narvat z5. Tentokrát bylo už od začátku všechno špatně! 5ti gigový /home/Já jsem kopíroval na ntfs a nakonci mi vyhodil 2 chyby,že nemůže kopirovat nějaké zvláštní soubory.Proces trval asi hodinu  a po jeho ukončení měla složka najednou pouze 1giga, bohužel jsem tomu nějak nevěnoval pozornost a tady jsem zřejmě příšel o to nejcennější,nastavení a záložky firefoxu! po instalaci ubutu-studia jsem to jedno giga narval z5 a trvalo to sotva minutu, firefox se chová jako by nic nedostal,prostě nově nainstalovaný.ted jsem si vzpomněl že mám starší zálohu,zkopčil jsem pouze .mozilla a uvidíme....
Joo a kdyby ne tak otázka zní: k jakým změnám došlo že to ted takto nefunguje?

Mraky

• Aktivní člen
  • *
Re: malá záhada při zálohování
« Odpověď #1 kdy: 16 Května 2011, 03:26:08 »
ano,funguje to,částečně jsem si to nejcennější zahránil, tedy skoro vše až na změny za poslední rok,což není až zas tolik kritické.Ted by mě ale zajímala ta podivná "dieta" při zálohování.....

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #2 kdy: 16 Května 2011, 05:49:07 »
jestli to pakujete do archivu (tar apod.) se zachováním práv tak ntfs je použitelné, pokud to jen kopírujete tak přijdete o nastavení práv což je u některých souborů průšvih.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 16 Května 2011, 16:18:11 »
nepakuju to,ale vždycky to fungovalo bez problému a ted tahle bota! prostě veškeré nastavení a historie softu zmizlo:_( asi to začnu pakovat!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.