Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pokles výkonu kopírování?  (Přečteno 987 krát)

Pillowrecker

• Návštěvník
Pokles výkonu kopírování?
« kdy: 27 Května 2011, 19:00:04 »
Od miinulého týdne pozoruji znatelný pokles rychlosti práce se soubory. Kopírování začne třeba s 26,2 MB/s a postupně začně klesat, klidně i k 4 MB/s, což je třeba při kopírování 26 GB dat dost pruda. Nezáleží na filesystému, ani na tom, jestli je to USB fleška, SD karta, nebo eSATA externí disk. Poradíte?
Systém je Natty Narwhall, 64bit, čístá instalace, FS EXT4.
DELL Latitude E6400 @ Ubuntu 64bit
On Linux since 4-2011, User #535141
LG Optimus 2X

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re: Pokles výkonu kopírování?
« Odpověď #1 kdy: 28 Května 2011, 00:27:37 »
Mohou to způsobovat malé soubory, u nich je režie daleko větší než u jednoho velkého.
Za druhé při kopírování se při dostatku RAM paměti načtou data do RAM, a pak se zapisují (zápis je obecně pomalejší než čtení) - takže ty na začátku vidíš vysokou hodnotu protože se kopíruje do RAM, ale postupně se začneš dostávat k reálné hodnotě zápisu.
No a za třetí na flashkách, SD kartách a ext. discích bývají FATky a NTFS, které hodně trpí fragmentací, která brutálně zpomaluje - takováto zařízení neškodí jednou za čas přeformátovat.

A nebo je to nějaké nová chyba kernelu či něčeho podobného...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 28 Května 2011, 06:44:55 »
Zatím všechno co popisuješ se pro systém tváří jako USB zařízení, není to spíš problém na USB portech

Pillowrecker

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 28 Května 2011, 11:04:08 »
Díky za úvahy, ale jak mám např. prověřit USB porty, resp. jejich správnou funkci? RAM mám 4GB, většinou mám obsazeno kolem 1,8-2,0 GB.
DELL Latitude E6400 @ Ubuntu 64bit
On Linux since 4-2011, User #535141
LG Optimus 2X

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 28 Května 2011, 14:16:39 »
Dalo by se to zkusit připojením dalšího disku, ale jestli máš notebook, tak to asi těžko. Napadnul mě sice naprosto debilní test, ale zkus nahodit LiveCD a z něj překopírovat některá data na disk, pak zkus to samé, ale ze systému spuštěného normálně z disku.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.