Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak je to se vzhledem GNOME Shellu?  (Přečteno 2234 krát)

cloxy

• Návštěvník
Jak je to se vzhledem GNOME Shellu?
« kdy: 02 Května 2011, 22:54:04 »
Ahoj, po přečtení desítek článků o Unity a GNOME Shell, jsem se rozhodl pro GNOME Shell, a tak jsem ho chtěl vyzkoušet ve svém Ubuntu 10.10. Očekával jsem toto:
http://i.iinfo.cz/images/483/gnome3-gnome-shell-2-orig.png, ale výsledek po nainstalování balíku gnome3-session vypadal takto: http://news.opensuse.org/wp-content/uploads/2010/07/OSS113-gnome-shell3.png.
Chtěl bych se zeptat, čím to je? Nastavením? Balíkem? Verzí Ubuntu?
P.S. jsem začátečník
Děkuji

alkoholik

• Host
Re: Jak je to se vzhledem GNOME Shellu?
« Odpověď #1 kdy: 02 Května 2011, 23:15:12 »
Nevim čim to je, ale měl jsem to co je na prvnim obrázku, jak v Ubuntu instalováno z launchpadu tak i v Debianu z experimentalu.

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 02 Května 2011, 23:20:52 »
myslim, ze pouzivas stare baliky, spravny postup by mel byt na
http://www.ubuntugeek.com/how-to-install-gnome3-on-ubuntu-11-04-nattyubuntu-10-10-maverick.html

nicmene pokud si zacatecnik, tak bych si do 10.10 gnome-shell neinstaloval

cloxy

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Května 2011, 23:27:51 »
Díky. Až budu chtít přejít na GNOME 3 a jeho Shell, mám přejít na 11.04, nebo vyčkat až na 11.10?

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 02 Května 2011, 23:45:05 »
gnome shell v 11.04 standardne neni a obavam se, ze ani nikdy nebude... podrobnosti
http://www.root.cz/clanky/myty-a-fakta-jak-to-bude-s-ubuntu-a-gnome-3/

cloxy

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 02 Května 2011, 23:54:43 »
Toho jsem si samozřejmě vědom, počítám s tím, že si přinejmenším Shell budu muset doinstalovat. Jde mi o to, od kdy to má cenu - tím myslím, že chci předejít tomu, abych upgradnul na 11.04, nainstaloval Shell, vyhodil Unity a zjistil, že mi nic nefunguje.

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 03 Května 2011, 00:05:53 »
v 11.04 bys musel doinstalovat cely novy gnome, ne jen shell (jak se pise v odkazovanem clanku)
pokud ti jde o jistotu, radsi pockej na 11.10
nebo si na disku vyhrad oddil par GB a testuj si na nem prostredi a vydani dle libosti

crowack

• Aktivní člen
  • *
  • Poor willage boy
« Odpověď #7 kdy: 03 Května 2011, 01:25:33 »
pokud chces shell a nechces vylozene shanet baliky po vsech certech, tak si nainstaluj posledni openSUSE (doinstalovani bez problemu, oneclick), pockej si 22 dni na fedoru, nebo si nainstaluj debian unstable (? snad ? tohle moc nesleduju)
Oficialni livecd gnome3 bezi na openSUSE tak to muzes brat jako urcitej ukazatel.
Jak to bude se shellem na ubuntu jsem sam zvedav, jestli vznikne repozitar, nebo rovnou fork, kazdopadne oficialne se na to vykaslali a placaji si svoje pluginy do compizu neboli unity :)
OpenSUSE13.1 KDE ... Join the dark side, we have kookies :)

Kedrigern

« Odpověď #8 kdy: 03 Května 2011, 01:36:15 »
pokud chces shell a nechces vylozene shanet baliky po vsech certech, tak si nainstaluj posledni openSUSE (doinstalovani bez problemu, oneclick), pockej si 22 dni na fedoru, nebo si nainstaluj debian unstable (? snad ? tohle moc nesleduju)
Oficialni livecd gnome3 bezi na openSUSE tak to muzes brat jako urcitej ukazatel.
Jak to bude se shellem na ubuntu jsem sam zvedav, jestli vznikne repozitar, nebo rovnou fork, kazdopadne oficialne se na to vykaslali a placaji si svoje pluginy do compizu neboli unity :)
Tohle je dosti mystifikace. Nová Ubuntu (tohle i budoucí) jsou stavěná celé infrastruktuře Gnome3. Asi dvě komponenty jsou nahrazeny - notifikace (už dýl) a grafický shell (v Ubuntu je Dash namísto Gnome-shellu). Čili až se balíky ustálí (snad 11.10), tak by to měl být rozdíl jednoho malého balíku.

V Nattym jsou asi relativně staré balíky (v kontextu Gnome-shell), proto teď ty komplikace.

Navíc imho k sobě budou tyto dva shelly konvergovat až budou všechny komponenty stable. Stejně jako každý nový multimediální přehráívač po chvíli vypadá stejně tak ty staré.

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 03 Května 2011, 09:46:40 »
Tohle je dosti mystifikace. Nová Ubuntu (tohle i budoucí) jsou stavěná celé infrastruktuře Gnome3. ...
na gnome3?
Kód: [Vybrat]
$ cat /etc/lsb-release
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=11.04
DISTRIB_CODENAME=natty
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 11.04"

$ gnome-about --version
GNOME gnome-about 2.32.1

Kedrigern

« Odpověď #10 kdy: 03 Května 2011, 11:56:09 »
Tohle je dosti mystifikace. Nová Ubuntu (tohle i budoucí) jsou stavěná celé infrastruktuře Gnome3. ...
na gnome3?
Kód: [Vybrat]
$ cat /etc/lsb-release
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=11.04
DISTRIB_CODENAME=natty
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 11.04"

$ gnome-about --version
GNOME gnome-about 2.32.1

Ano, 2.32.1 je gnome3, major číslo se ještě nezvedlo snad nikde. Možná zvedlo, ale rozdíly jsou minimální. Na přechod se gnome připravuje už přes rok, čili postupně vyhazovalo staré knihovny, přidávalo nové etc. Gnome je evoluční a chová se tak. Koneckonců podívejte se na fallback mode gnome-shellu.

radek.juthner

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 16 Května 2011, 08:29:17 »
myslim, ze pouzivas stare baliky, spravny postup by mel byt na
http://www.ubuntugeek.com/how-to-install-gnome3-on-ubuntu-11-04-nattyubuntu-10-10-maverick.html

nicmene pokud si zacatecnik, tak bych si do 10.10 gnome-shell neinstaloval

Ahoj
Toto jsem vyzkoušel na 11.04. Gnome 3 se nainstalovalo v pohodě. Problém byl s češtinou. Zaboha jsem standardní cestou nedostal češtinu jak do Shellu tak ani do FF a Thunderbirdu.
Jak se dá celý prostředí počeštit?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.