Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Bude Microsoft podporovat Linux verzi Skype?  (Přečteno 10622 krát)

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
Re: Bude Microsoft podporovat Linux verzi Skype?
« Odpověď #25 kdy: 11 Května 2011, 20:25:39 »
investice do skype ze strany MS, jak pisou nektere zdroje, by mohla byt prodelecna. skype sice vydelava, ale ne tak jak si predstavovali jeho minulí majitelé a určitě to tak nepředstavuje ani MS. integraci do win srackovatek muzeme ocekavat ale nemyslim, si, ze by MS nejak striktne postupoval proti provozovani skype na otevrenych platformach a to z techto duvodu:
  • paktuje se s otevrenymi platformami dosti a nevidím žádnou vyloženou nenávist nebo antipatie vůči třeba ubuntu. jeho pozici na trhu to víceméně neohrožuje a opravdu si nemyslim, ze k tomu ma duvod
  • byl by proti sobe. lidé na ubuntu = lidé co si s počítačem relativně rozumí a tedy umějí využívat výhod skype včetně jeho placených služeb a skype by přišel o mnohé finance

možná by se dalo říct, že tuto transakci vítám. uznejme, že vývoj skype nebyl nějak skvělý a MS by to mohl napravit
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #26 kdy: 12 Května 2011, 08:26:19 »
lidé co si s počítačem relativně rozumí a tedy umějí využívat výhod skype včetně jeho placených služeb

Podle mě jsme my ubunťáci lidé, kteří velice neochotně platí za jakékoli služby (VOIP na předním místě, ale i různá kódovátka, kopírovátka, úložiště dat, zálohovací služby, opravné nástroje). Mám Ubuntu pár let a taky jsem rozmazlenej, když jsem si nedávno pořídil Macka, koukal jsem, za co jsou lidi ochotni požadovat peníze (ripování, vzdálená plocha, úložiště 2GB, testování HDD, prostě kamkoli v Macku klikneš chtějí prachy), už jsem se začal bát, že když zkopíruju více souborů, skočí na mě okno, že mám pouze demo file manageru, a že pro hromadné kopírování mám zakoupit plnou verzi :-)
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

bozec

• Návštěvník
« Odpověď #27 kdy: 12 Května 2011, 12:53:52 »
Skype nepoužívám, ale je škoda že ho nekoupil google.

100% súhlasím, tiež som si to tak prial.
Ubuntu 10.04 LTS
ASUS F5GL Intel® Core™2 Duo T5800 (2GHz),4 Gb ram, GeForce 8200M G

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #28 kdy: 12 Května 2011, 15:20:46 »
lidé co si s počítačem relativně rozumí a tedy umějí využívat výhod skype včetně jeho placených služeb

Podle mě jsme my ubunťáci lidé, kteří velice neochotně platí za jakékoli služby (VOIP na předním místě, ale i různá kódovátka, kopírovátka, úložiště dat, zálohovací služby, opravné nástroje). Mám Ubuntu pár let a taky jsem rozmazlenej, když jsem si nedávno pořídil Macka, koukal jsem, za co jsou lidi ochotni požadovat peníze (ripování, vzdálená plocha, úložiště 2GB, testování HDD, prostě kamkoli v Macku klikneš chtějí prachy), už jsem se začal bát, že když zkopíruju více souborů, skočí na mě okno, že mám pouze demo file manageru, a že pro hromadné kopírování mám zakoupit plnou verzi :-)
Fuckin' bullshit anymore...nemyslím si, že MS bude v (nie velmi blízkej) budúcnosti podporovať iné platformy. Možno tak mac. Ide o to, že sa teraz možno zdá, že MS má silné postavenie na trhu, ktoré si nechce nechať obsadiť ale firma google im šlape po gulách. Hlavne ak budú ChromeBooky úspešné...práve preto to kúpil MS lebo mal strach z google...stačilo by aby mal google twitter a skype a polovica(možno viac) užívatelov odíde na ChromeOS. Ludia na tých počítačoch nerobia extra silné veci. A s nejakým časom by prišli na ChromeOS aj app typu Photoshop, AutoCAD...je tam proste záruka v gigantovi google.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #29 kdy: 12 Května 2011, 17:02:03 »
Legální Photoshop, AutoCAD atd, pro práci, má méně než promile lidí... co se týče obchodu s OS je to úplně jedno...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #30 kdy: 12 Května 2011, 20:59:03 »
Legální Photoshop, AutoCAD atd, pro práci, má méně než promile lidí... co se týče obchodu s OS je to úplně jedno...
A cez to všetko je to jedna z vecí, pre ktoré niektorí majú ešte windows.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Radius

• Aktivní člen
  • *
    • CZT
« Odpověď #31 kdy: 16 Května 2011, 23:50:46 »
Podle mě verzi pro Linux típnou nebo minimálně nebudou podporovat. Co budu používat potom, nevím... Skype je pro mě nutností, takže mě tohle docela zajímá. :-\

Jsou alternativy, bohužel kdo na té druhé pomyslné straně je má... Pánové, chce to se opřít do té propagace a v momentě, kdy je na to příhodná chvilka, jít nemilosrdně do toho a stát za Ubuntu/Linuxem všeobecně. Např. banka → nejde pod Linuxem? → jdu jinam (já si vás platím, ne vy mě). A podobný způsob zvolit i jinde... Chápu, že jednotlivec nic nezmění, ale podobný přístup musí mít víc lidí...

A co by jsi rekl napr. mBance? Ja prave kvuli otmu placeni presel k ni a za 3 mesice jsem ji nedal ani korunu, naopak ona me dala 6Kc a t se vyplati.

bozec

• Návštěvník
« Odpověď #32 kdy: 17 Května 2011, 00:02:05 »
suhlasím aj mám mBank :)
Ubuntu 10.04 LTS
ASUS F5GL Intel® Core™2 Duo T5800 (2GHz),4 Gb ram, GeForce 8200M G

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.