Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: pamatování umístění oken v 11.04 (10.10)  (Přečteno 988 krát)

guest

• Návštěvník
pamatování umístění oken v 11.04 (10.10)
« kdy: 19 Května 2011, 12:39:11 »
Zdravim,

mám takový dotázek, jde v prostředí Unity (ale i v gnome classic) nastavit, aby si grafické prostředí pamatovalo umístění oken jednotlivých aplikací a né je otevíralo vždy jen vlevo v horním rohu? Rozumějte, jde mi o to, aby se mi třeba firefox otevíral v ploše uprostřed plochy, totem třeba v pravo dole atd. prostě podle toho, kde jsem to měl v předchozím stavu (tak jak to funguje ve widlích  ;D ).

PS: moc se nesmějte mýmu dotazu, když já mám rád, když mají věci své místo (a to i v OS  ;D ).
Tohle je podle mýho subjektivního názoru škraloup na výše uvedených grafických prostředí, jinak bych byl naprosto spokojený.

Děkuji za případné odpovědi.

Rover623

Re: pamatování umístění oken v 11.04 (10.10)
« Odpověď #1 kdy: 19 Května 2011, 12:46:45 »
Je to v Compizu, něco jako chytré umístění (tak nějak), lze si tam nastavit jak se budou okna otevírat, myslím, že v Unity je nastaveno napevno na levý horní roh, v 10.10 byla výchozí hodnota "chytré", tj, okna se otevírala v závislosti na těch už otevřených

aloisam

• Host
Re: pamatování umístění oken v 11.04 (10.10)
« Odpověď #2 kdy: 19 Května 2011, 15:26:02 »
nevím jestli jde nastavit, aby se okna otvírala podle předchozího stavu, ale jde nastavit, aby se určitá okna otevírala furt na jednom místě.. Pokud nemáš, doinstaluj ccsm, pak: Manažer nastavení Compizu→Rozmístit okna→Fixed Window Placement. Můžeš tam nastavit i na jaký ploše se mají otvírat. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.