Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VLC a sežrání celé paměti  (Přečteno 1994 krát)

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
VLC a sežrání celé paměti
« kdy: 07 Května 2011, 01:46:10 »
Zdravím drazí ubunťáčtí kolegové,
právě jsem vyřešil problém, o který bych se chtěl podělit.

V nové verzi VLC playeru nefunguje pulseaudio, je třeba v nastavení zvuku nastavit ALSU.

Takže pokud se někomu z vás při přehrávání videa ve VLC stane, že se najednou video sekne a Pc začne "hrabat", znamená to, že máte obsazenou celou paměť a vlc zapisuje do swapu. S rychlostí Klause sebere celý swap, díky čemuž počítač začne odpovídat rychle asi jako důchodce stojící před vámi v marketu.

Tento bug je nahlášen, a měl by být odstraněn v příští verzi, jak jsem vyčetl na anglických ubuntu a vlc fórech.
The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
   ~ Socrates
 Use linux flarerpg.org - great open source game

Bonzo

• Aktivní člen
  • *
Re: VLC a sežrání celé paměti
« Odpověď #1 kdy: 23 Května 2011, 00:03:24 »
zdravím..když přepnu na ALSU zvuk nejede..co je třeba doinstalovat? :D nebo kde je problém? alsu bych měl mít nainstalovanou

EDIT:bohužel jsem si všiml že se mi něco podobného stává i v Totemu..zhruba každou minutu vyletí zatížení CPU na nějakých 80-90%..nevíte čím by to mohlo být..je to poměrně nepříjemné..gr. karta ATI Radeon HD3850

EDIT2:tak nakonec pozoruju to stejné při přehrávání videa na youtube..a HD to není
« Poslední změna: 23 Května 2011, 09:58:21 od Bonzo »
Lenovo Y570
Kubuntu 13.04

brdokoky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 23 Května 2011, 01:12:05 »
Zdravím drazí ubunťáčtí kolegové,
právě jsem vyřešil problém, o který bych se chtěl podělit.

V nové verzi VLC playeru nefunguje pulseaudio, je třeba v nastavení zvuku nastavit ALSU.

Takže pokud se někomu z vás při přehrávání videa ve VLC stane, že se najednou video sekne a Pc začne "hrabat", znamená to, že máte obsazenou celou paměť a vlc zapisuje do swapu. S rychlostí Klause sebere celý swap, díky čemuž počítač začne odpovídat rychle asi jako důchodce stojící před vámi v marketu.

Tento bug je nahlášen, a měl by být odstraněn v příští verzi, jak jsem vyčetl na anglických ubuntu a vlc fórech.

Tiez ma to jedovalo, len som odinstaloval vlc a naistaloval Dragon player a vsetko ide ako ma.

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #3 kdy: 23 Května 2011, 15:51:02 »
zdravím..když přepnu na ALSU zvuk nejede..co je třeba doinstalovat? :D nebo kde je problém? alsu bych měl mít nainstalovanou

EDIT:bohužel jsem si všiml že se mi něco podobného stává i v Totemu..zhruba každou minutu vyletí zatížení CPU na nějakých 80-90%..nevíte čím by to mohlo být..je to poměrně nepříjemné..gr. karta ATI Radeon HD3850

EDIT2:tak nakonec pozoruju to stejné při přehrávání videa na youtube..a HD to není

Tak to netuším, možná by pomohlo nastavit alsu a restartovat.
The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
   ~ Socrates
 Use linux flarerpg.org - great open source game

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.