Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 11.04 - kazí sa len mne?  (Přečteno 3244 krát)

maros24snv

• Návštěvník
Ubuntu 11.04 - kazí sa len mne?
« kdy: 21 Května 2011, 18:15:04 »
Zdravím,

v linuxe som ešte len začiatočník, ale stal sa zo mňa riadny nadšenec, no neviem teraz, kde z konopí. Začal som s Ubuntu 10.10, skúsil som na chvíľu aj Greenie 8.1M, všetko mi bežalo skvele, no odkedy som aktualizoval na 11.04, tak mi cely systém blbne. Len tak z ničoho nič mi zmizne horná lišta na všetkých oknách (nie maximalizovaných), firefox mi behá po všetkých plochách ako šialené, bez toho, že by som do myši čo len ťukol, niektoré programy mi nejdú vôbec, ale tak to beriem. Chcem sa len opýtať, či sa to stáva aj ostatným, či mám počkať na nejakú aktualizáciu, čo to vyrieši, alebo je to len v mojom počítači a budem to musieť nejako riešiť.
Fedora 15, Gnome 3
Toshiba Satellite L650-19L
_______________________  Ľudia, prosím Vás, vždy, keď niečo chcem, tak to hľadám najprv na tomto fóre a potom na Googli, takže to, že sa Vás niečo pýtam, znamená, že som to nikde nenašiel, aj keď to možno niekde je. Kto mi odpovie, resp. dá URL, kde nájdem, čo hľadám, ten má u mňa pivo, ak ho niekde stretnem ;)

Rover623

Re: Ubuntu 11.04 - kazí sa len mne?
« Odpověď #1 kdy: 21 Května 2011, 19:49:31 »
Normálka, 11.04 je pěkně nedodělaná, navíc je to katastrofální hybrid, protože celé Unity v 11.04 je kříženec mezi Gnome 2 a 3, snad se to s nástupem 11.10 zlepší, ale moc bych na to nesázel (i když už má být použito pouze Gnome 3 a Unity2D pro slabší konfigurace). Když si k tomu přidáš špatně upravený Compiz který požírá paměť, špatně sestavený X server (většina nesvobodných ovladačů blbne), začlenění jádra které má v sobě spoustu chyb. Tak z toho vychází jen jedno, buď změň distro na Mint (je to vlastně Ubuntu) nebo se vrať na 10.10 a počkej si na další LTS verzi 12.04

Henrynr

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 21 Května 2011, 20:08:49 »
Tak z toho vychází jen jedno, buď změň distro na Mint (je to vlastně Ubuntu) nebo se vrať na 10.10 a počkej si na další LTS verzi 12.04
Nebo stačí při přihlašování zvolit prostředí "Ubuntu classic (no effect)"
Doma i v práci Linux Mint 17

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 21 Května 2011, 22:28:21 »
Taky možnost, ale pak je to bez akcelerace

brdokoky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 21 Května 2011, 22:32:17 »
Ja som dal radsej Kubuntu a mam pokoj. Tak som spokojny ze nemusim menit ani temu ani pozadie .  :)

ukomir

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 22 Května 2011, 00:05:13 »
Ostať na 10.10.Síce nemá dlhodobú podporu,ale fachčí(aspoň mne)lepšie ako 11.04.Pridávam sa k názoru,že 11.04 sa nevydarila(je prešlap).

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #6 kdy: 22 Května 2011, 00:54:17 »
Rover623 napsal: Normálka, 11.04 je pěkně nedodělaná, navíc je to katastrofální hybrid, protože celé Unity v 11.04 je kříženec mezi Gnome 2 a 3, snad se to s nástupem 11.10 zlepší, ale moc bych na to nesázel (i když už má být použito pouze Gnome 3 a Unity2D pro slabší konfigurace). Když si k tomu přidáš špatně upravený Compiz který požírá paměť, špatně sestavený X server (většina nesvobodných ovladačů blbne), začlenění jádra které má v sobě spoustu chyb.

No flame, ale netušil sem, že si takový kritik Ubuntu 11.04. :D
Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

Rover623

« Odpověď #7 kdy: 22 Května 2011, 08:42:28 »
To není kritika, pouze realita, bohužel. Proti 10.10 je 11.04 extrémně problémová, normálně na méně významných strojích provádím povýšení tak do 14 dnů od vydání, bohužel po zkušenostech s 11.04 jsem se rozhodl verze 11.04 a 11.10 úplně přeskočit, povyšování na 10.10 taky nebylo, protože zpočátku chyběl překlad, když byl doplněn tak se pro změnu objevil problém s hledáním a na některých konfiguracích i s přístupem do /home. Takže své 3 počítače jsem povýšil a nechal je na 10.10, zbytek setrval na 10.04 a tam si počkají dokud nebude 12.04, pokud ovšem budou neustále problémy s ovladači nVidia (na 7xxx a 8xxx řadách mi jede pouze verze 173), tak si počkám ještě ten rok a potom migrace na Mint.

Jinak se ale Ubuntu projevilo jako velmi odolný a intuitivní systém, úspěšně nasazeno ve 2 firmách, asi na 20 desktopů a tak 50 notebooků (obvykle jsem s ním nahrazoval za rok skoro mrtvá Windows). Ale abych se do 11.04 jen netrefoval, na jedné postarší Toshibě se s příchodem 11.04 opravilo snad vše co blblo, bohužel konfigurací kde to spíš nefunguje je daleko víc.

maros24snv

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 22 Května 2011, 11:48:38 »
No mne sa taktiež s príchodom 11.04 aspoň opravili ovládače na integrovanú kameru a mikrofón, ktoré mi na 10.10 nešli, ale už som si musel úplne vypnúť compiz, aby mi okná neskákali, ako sa im zachce, lenže popri miznúcemu hornému okraju okien sa objavil ďalší problém, a to že niekedy nemôžem vypĺňať textové polia v žiadnom programe a nejde mi ani rozbaliť žiadny priečinok, kým nezreštartujem, dokonca ani keď sa odhlásim a prihlásim, tak nič z toho.
Fedora 15, Gnome 3
_______________________  Ľudia, prosím Vás, vždy, keď niečo chcem, tak to hľadám najprv na tomto fóre a potom na Googli, takže to, že sa Vás niečo pýtam, znamená, že som to nikde nenašiel, aj keď to možno niekde je. Kto mi odpovie, resp. dá URL, kde nájdem, čo hľadám, ten má u mňa pivo, ak ho niekde stretnem ;)

maros24snv

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 22 Května 2011, 11:51:19 »
a náhodou mi neporadíte, či sa nedá prejsť spätne na 10.10 s tým, že ostanú nastavenia a nainštalované programy? lebo sa mi to nechce zase všetko inštalovať...
Fedora 15, Gnome 3

Rover623

« Odpověď #10 kdy: 22 Května 2011, 12:23:18 »
To není těžké, nejdřív si za pomoci CCSM exportuj nastavení Compiz do souboru, zálohuj si někam celou složku /home a v Synapticu si vygeneruj skript, který po spuštění provede instalaci toho co v systému bylo. Pak si nainstaluj znovu 10.10 (čistou instalaci), udělej updaty a povol nesvobodné ovladače, pak spusť skript který nainstaluje zbytek balíků které chceš (to bude trvat) a nakonec obsah složky /home v novém systému nahraď tou zálohou. Pokud ti bude potom z nějakého důvodu blbnout Compiz a efekty, importuj přes CCSM ten soubor zálohy nastavení Compiz

bozec

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 22 Května 2011, 14:44:51 »
Ja osobne by som to spravil nasledovne: preinštaloval by som systém to by bola najčistejšia robota, ale s tým, že by som tam nedával 10.10, ale 10.04 LTS, Je to dobrá vyladená verzia a ešte k tomu máš k nej aj dlhodobú podporu.
Ja som musel prejsť z 10.10 naspäť na 10.04 kôli tomu, že cca 3 mesiace prebehla nejaká aktualizácia Compizu a spolu s mojou GK Nvidia to nejako cele zblblo, nefugovali extra efekty a nikdo nikde na fórach s tým nevedel pohúnť, alebo nájsť riešenie.
Ubuntu 10.04 LTS
ASUS F5GL Intel® Core™2 Duo T5800 (2GHz),4 Gb ram, GeForce 8200M G

ukomir

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 22 Května 2011, 21:05:05 »
Citace
Ja osobne by som to spravil nasledovne: preinštaloval by som systém to by bola najčistejšia robota, ale s tým, že by som tam nedával 10.10, ale 10.04 LTS, Je to dobrá vyladená verzia a ešte k tomu máš k nej aj dlhodobú podporu.
Ja som musel prejsť z 10.10 naspäť na 10.04 kôli tomu, že cca 3 mesiace prebehla nejaká aktualizácia Compizu a spolu s mojou GK Nvidia to nejako cele zblblo, nefugovali extra efekty a nikdo nikde na fórach s tým nevedel pohúnť, alebo nájsť riešenie.

Tiež som mal problémy s extra efektamy-nešli ako bolo nastavené,som preinštaloval compiz-vynútiť verziu (asi staršiu) a už to fachčilo.

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
« Odpověď #13 kdy: 22 Května 2011, 22:07:43 »
Ja som dal radsej Kubuntu a mam pokoj. Tak som spokojny ze nemusim menit ani temu ani pozadie .  :)

Taky jsem se opět vrátil zpět ke KDE (Kubuntu), protože Unity mě odradilo a jen doufám, že podobný "nápad" nepřijde i do Kubuntu...
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

maros24snv

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 23 Května 2011, 21:01:30 »
ešte jedna otázka... možno blbá, ale ja to fakt neviem  :D to si môžem nejako doinštalovať do 11.04 gnome 3 a používať ho, že?
Fedora 15, Gnome 3

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.