Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problém s vypnutím a restartem  (Přečteno 789 krát)

Taps

• Aktivní člen
  • *
problém s vypnutím a restartem
« kdy: 11 Června 2011, 21:50:03 »
Zdravím, na pc mám ubuntu 11.04 a občas se mi stane že při restartu nebo vypnutí ubuntu se počítač zasekne a musím ho vypnout pomocí tlačítka.Mohl by mi někdo poradit jak tento problém odstranit ?

Speirs

• Návštěvník
Re: problém s vypnutím a restartem
« Odpověď #1 kdy: 12 Července 2011, 07:52:34 »
Ahoj, přidávám se s dotazem, problém patrně vznikl po upgradu 10.10 na 11.04, restart funguju, ale vypínání se v jedné třtině případů zasekne na fialové ubuntu obrazovce a lze vypnout jen HW tlačítkem (někdy už je disk vypnutý, většinou ale ne). Je to otravné, když si dám automaticky vypnout počítač a on pak běží celou noc. Kde můžu získat pro řešení užitečné logy?
ThinkPad R500 s grafikou Ati, bohužel.

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
« Odpověď #2 kdy: 12 Července 2011, 13:41:42 »
Doporučuji přepnout do konzole (kl. zkratka ctrl+alt+f1). Následně příkazem halt nebo shutdown systém vypnout a sledovat hlášky. Ikdyž možná se zobrazí zase Plymouth (je to odpad), tak případně zkontrolovat log dmesg příkazem dmesg.
ArchLinux (KDE)
Můj web

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 12 Července 2011, 16:16:04 »
Taky by se IMHO mohl zkusit opičí hmat
Kód: [Vybrat]
SysRq + REISUB
Znalosti ⇛ Linux: Průměrný ┃ Programování: Nováček ┃ Angličtina: Nováček
Systém: Ubuntu 10.10 32-bit (cs_CZ.UTF-8)
Specifikace⇛ Intel Celeron 900 2.20GHz │ RAM 2048 MiB │ Acer Extensa 5230 - Acer Homa Grafické karty: Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A42], Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A43] Sítě: Ethe

Speirs

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Srpna 2011, 18:09:58 »
Děkuji Vám za nápady, bohužel nic nefunguje, konzole jsou podle výpisu na obrazovce již vypnuté, stejně tak nereaguje žádná klávesová zkratka.
ThinkPad R500 s grafikou Ati, bohužel.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.