Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problém grafika NVIDIA GeForce 310M Notebook Dell Vostro 3300  (Přečteno 1630 krát)

george111

• Návštěvník
  • Per Aspera ad Astra.
zdravím,
potřebuji poradit. Na NB Dell Vostro 3300 jsem nainstaloval Ubuntu 11.04. Při nabootování z live USB mi normálně rozhraní Unity fungovalo - 3D akcelerace (čiže compiz) v pořádku. Po nainstalování na HDD se mi odmítá spustit ovladač grafické karty. Napíše mi to, že mám driver nainstalovaný, ale že je nepoužívaný (viz obrázek v příloze).
Když spustím utilitu "nvidia-xconfig" v init 3 tak se mi přepíše dosavadní xorg.conf. Nicméně potom nejde NB nabootovat. Ubuntu zůstane uprostřed bootovacího procesu - vůbec se nepodaří spustit X server.

Přikládám hlášku a obě verze souboru xorg.conf (xorg.conf - před spuštěním "nvidia-xconfig", xorg.conf.backup - po spuštění "nvidia-xconfig").

Zřejmě se musí nějak dodatečně ještě upravit xorg.conf, ale nevím jak. Zkuste poradit. Díky moc!

[attachment deleted by admin]
Write programs that do one thing and do it well. Write programs to work together. Write programs to handle text streams, because that is a universal interface.

ransome

• Návštěvník
Re: problém grafika NVIDIA GeForce 310M Notebook Dell Vostro 3300
« Odpověď #1 kdy: 13 Června 2011, 17:24:51 »
Ahoj, měl jsem podobný problém na VOSTRO 3700. Vyhodil jsemovladače pro nVidii a nechal nainstalovaný ovladač původní. Nemůžu říct, že by to bylo bezproblémové, především v gnome a unity mi Dell občas tuhne, ale KDE je v poho.

Petr 
... caramba, řek´ bych, že je čas prorazit hlavou wokno ...

george111

• Návštěvník
  • Per Aspera ad Astra.
Re: problém grafika NVIDIA GeForce 310M Notebook Dell Vostro 3300
« Odpověď #2 kdy: 14 Června 2011, 14:44:47 »
Ahoj, mám tam původní ovladač, který je přímo z repo Ubuntu. Podle mě je to opravdu jen trochu poladit xorg.conf. nemáte někdo ještě nějaký nápad ?
Write programs that do one thing and do it well. Write programs to work together. Write programs to handle text streams, because that is a universal interface.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.