Dobrý den,
Mám UPSku (klasickou, APC), která zálohuje trvale běžící počítač s Xubuntu. Připojena je přes převodník USB/RS232. Počítač má pouze USBčka, UPSka je naopak vybavena RS232.
Dále je z této UPSky napájen VDSL modem a další počítač, desktop, kde je SuSE. Na obou počítačích je apcupsd, ten na SuSE je konfigurován, aby si data z UPS četl na portu 3551 z toho serveru s Xubuntu.
Problém je následující:
přestože mám v konfigu (na serveru i na tom desktopu) tohle:
# 0 = zero delay after pwr fail, T = power fail + 30 sec, L = low battery, N = never
# BEEPSTATE 0 T L N (default = 0)
BEEPSTATE Ntak při výpadku napájení UPSka začně řvát jak pohozené dítě a nedá pokoj, dokud jí nedojde baterka, resp. dokud apcupsd neusoudí, že už ta elektrika nejde dost dlouho a nevypne počítač a pak i UPSku. Mohl bych nastavit krátký interval pro vypnutí, ale takhle mi to pokryje naprostou většinu výpadků, ani internet se nepřeruší, VPNky zůstanou v kontaktu.
V mé lokalitě napájecí síť vypadává dost často a pokud se to stane v noci, tak mi to vzbudí ženu, děti, i sousedy.
Už vážně uvažuji, že milou UPS rozkuchám a vypájím ten pípák. Napřed to ale chci zkusit po dobrém.
Nevíte někdo jak na to?
Tady je celý konfig:
http://www.nadhera.name/apcupsd.confDodatek později: UPSka vadná není, zkusil jsem ji na Wokenním stroji a tam se dá normálně v nastavení Powerchute umlčet.