Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Český videocast o Ubuntu/Linuxu  (Přečteno 4934 krát)

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
Český videocast o Ubuntu/Linuxu
« kdy: 09 Dubna 2011, 18:26:28 »
Má cenu se snažit tvořit pravidelný souhrn novinek ze světa Ubuntu, Linuxu a točit o tom videocast?
Konečnou představu určitě nemám, nerad bych suploval omgubuntu, náš blog, či sociální kanály, ale spíš je vhodným způsobem doplnil.
Pokud by byly nějaké akce (kterých se rád účastním) tak bych mohl natočit malou reportáž, případně krátký rozhovor s někým zajímavým.

Rozhodně by to neměl by jeden extrém kdy by bylo vše maximálně formální a ani druhý extrém, kdy bych živě (v horším případě) pouze reagoval na dotazy z diskuze...
Co si o tom myslíte? Máte nějaký nápad, návrh, doplnění?

Cílit bych chtěl všechny uživatele. Jak úplné začátečníky, tak pokročilejší co dennodenně nesledují vývojové novinky aj.

Kedrigern

Re: Český videocast o Ubuntu/Linuxu
« Odpověď #1 kdy: 09 Dubna 2011, 19:07:52 »
Videocast na reportáže je ok. Má Ubuntu.cz youtube kanál? Některé věci by byly docela dobré. Např. až vyjde 11.04, tak mít připravenou v češtině komentovanou reportážičku o Unity... to by někomu mohlo pomoci.

Nicméně myslím si, že mnozí by ocenili klasciký audiocast klidně z 60% kopírující OMGbuntu. Ne každý to čte, ne všeho důležitého si všimne. Něco může být zajímavý někde jinde, něco u nás. Krátké zprávičky prostě.

Problémem asi je, že co se týče techničtějších věcí, tak je nejlepší blog.
Cast je dobrý na obecný info (žádná přesná data, čísla, postupy) a nevím zda bys jich měl dost (kdybychom vynechali drby).

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #2 kdy: 09 Dubna 2011, 19:11:32 »
to me nenapadlo, ale napad je to genialni. klidne bych se rad i pridal a pomohl. vicemene, kdyby to fungovalo jako zpravy zive, tedy jen souhrn ze sveta linuxu a treba komentovane udalosti...
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

Tomáš Břinčil

• Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #3 kdy: 09 Dubna 2011, 19:18:47 »
Jo přesně to mám na mysli.
Jednoduše podané informace.
Žádný kompilování kernelu, maximálně: "Pokud chcete tohle nebo tohle, přečtěte si poznámky pod videem."
Ale spíš jak řekl Ondřej, kopírovat omgubuntu, obsahově to cílí stejnou skupinu.
« Poslední změna: 09 Dubna 2011, 19:24:50 od Tomáš Břinčil »

Tomáš Břinčil

• Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #4 kdy: 09 Dubna 2011, 20:51:35 »
Myslim, že by to měl být videocast, zvukové casty budou cílit jen lidi co se budou chtít fakt něco dozvědět.
Pokud to bude klasické video, tak je dost možné, že si to oblíbí i úplně obyčejní uživatelé.

Kedrigern

« Odpověď #5 kdy: 09 Dubna 2011, 21:10:26 »
Myslim, že by to měl být videocast, zvukové casty budou cílit jen lidi co se budou chtít fakt něco dozvědět.
Pokud to bude klasické video, tak je dost možné, že si to oblíbí i úplně obyčejní uživatelé.
Audiocast si poslechneš v mobilu, třeba i při řízení. Na videocast se asi moc dívat nebudeš. Navíc audio lze poslouchat i když třeba chodíš po místnosti. U videa je to na nic, pokud autoři spoléhají, že se díváš na obraz.

Ideální bych to viděl, že bys na rozcvičku opravdu udělal představení Unity a třeba Banschee (Vojta si stejně stěžoval na to, že o nich na Wiki nic nemáme). Tím bychom zjistili, jak je to zajímavé a v jaké kvalitě to zvládneš připravit. Co si budeme povídat, je nás hodně, co rádi pomůžeme, ale asi by to padlo nejvíc na tebe :) (neb sis to vymyslel)

Když tak o tom přemýšlím, tak u základních aplikací mi videocast přijde lepší než wiki stránka. Samozřejmě by se mělo jednat hlavně o novinky, které jsou atraktivní pro lidi, co se třeba bojí "co příde s novou verzí"

Tomáš Břinčil

• Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #6 kdy: 09 Dubna 2011, 21:17:43 »
Ve všem souhlasím, jen si uvědom kolik znáš běžných uživatelů co si pouští audiocast, já osobně nikoho.
V momentě kdy pravidelně poslouchá audiocast se mu podle mě zvyšuje level.
Videocast bude prostě takovej hezčí. V případě, že neseženu prsatou blondýnku co by to odkecala místo mě, to neplatí :D
Sehnal jsem profíka co by rád cast sestříhal, pro něj to bude brnkačka, mně odpadně mučení při stříhání.
Chtěl bych to točit v co nejlepší kvalitě, HD se 720 řádky musí stačit ne?
V domácích podmínkách to zvládnu zrcadlovkou od přítelkyně, ale do terénu už by to chtělo něco sehnat.

Janik

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Jů, schválně, co to udělá....
    • Jan Tománek na iDnes.cz
« Odpověď #7 kdy: 09 Dubna 2011, 21:54:24 »
Já jsem taky pro :-)

A byl bych spíš pro ten videopodcast, audio je nudné a vzhledem k tomu, že náš mozek je spíš přizpůsoben na přijímání informací ve vizuální podobě a i pro zpracování zvuku se používá jeho vizuální zobrazení, nechápu, proč by někdo chtěl přijímat informace takovýmto způsobem. (i když proti gustu žádný dišputát :-))

Ale byl bych spíš pro obecné Linux novinky, přeci jenom náš internetový a linuxácký rybník je malý a ty distra se od sebe tolik zásadně neliší. (no flame)
Díky za Linux. EDIT: díky za GNU/Linux, fóra a zkušenější linuxáky.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #8 kdy: 09 Dubna 2011, 22:43:16 »
Taky jsem o tom dřív uvažoval, ale nikdy se dál nedostal, takže nápad určitě podporuju.

Jinak pro audiofily stačí zvlášť oddělit zvukovou stopu z videocastu :)

Janik

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Jů, schválně, co to udělá....
    • Jan Tománek na iDnes.cz
« Odpověď #9 kdy: 10 Dubna 2011, 02:39:05 »
Jinak pro audiofily stačí zvlášť oddělit zvukovou stopu z videocastu :)

+1 Taky řešení :-) To by ale chtělo nějakou rubriku "Návštěva galerie", to by bylo pro audiomily něco :-)
Díky za Linux. EDIT: díky za GNU/Linux, fóra a zkušenější linuxáky.

zeminem

« Odpověď #10 kdy: 23 Června 2011, 17:45:15 »
V jakém stavu je Český videocast o Ubuntu/Linuxu? Nejsou žádné nové informace, nebo jsem si ho nechal ujít, protože jsem tu teď moc nebyl??
http://zeminem.cz/ (to jsi v životě neviděl)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #11 kdy: 23 Června 2011, 18:17:09 »
Nápad dobrý teda :)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Tomáš Břinčil

• Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #12 kdy: 23 Června 2011, 18:41:43 »
No, mně trvalo video udělat asi tejden od nápadu, od té doby má veškeré materiály Filip Oščádal a až z toho něco vyleze, tak to sem hned hodím ;)

zeminem

« Odpověď #13 kdy: 23 Června 2011, 18:48:57 »
No, mně trvalo video udělat asi tejden od nápadu, od té doby má veškeré materiály Filip Oščádal a až z toho něco vyleze, tak to sem hned hodím ;)
Ok, takže to nestojí, ale pracuje se na tom... ;) Super.
http://zeminem.cz/ (to jsi v životě neviděl)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.