Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HD34xx(eeebox) a rozlišení  (Přečteno 746 krát)

foruman

• Návštěvník
HD34xx(eeebox) a rozlišení
« kdy: 03 Července 2011, 15:00:06 »
Zdravím tuxáckou komunitu,
konečně se mi podařilo rozjet eeebox prakticky po všech stranách k dokonalosti.

Nicméně měl bych jednu otázku k ubuntu a jeho rozlišení.
Stroj je připojen k samsungu LCD 7 generace, defaultně jede na full hd rozlišení ale pouze na 60 Hz a nemohu nastavit 100Hz. V jakém souboru mohu natvrdo ovladači říct, že chci rozlišení se 100Hz.
Druhá otázka se týká samotné podstaty rozlišení - pokud změním rozlišení na 720p rozlišení se zmenší, ale jakto že se tomu nepřizpůsobí i Ubuntu ? Pokud snížím rozlišení mám z ubuntu výřez (respektive z GNOME X-oken).
A poslední otázkou je skutečnost, že přes HDMi je možné vést zvuk. Jako zvukové zařízení ubuntu grafický čip s HDMI vystupem vidí, nicméně nabízí pouze přehrávání 2 kanálového audia. Jakým způsobem je možné donutit ho přehrávat 5.1 ? Pomůže pakli-že ho nechám stáhnout uzavřený ovladače, jak mi nabízí ?

Děkuji všem za odpovědi.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: HD34xx(eeebox) a rozlišení
« Odpověď #1 kdy: 03 Července 2011, 15:47:51 »
Pomôcť to pomôže určite. Potom je už jednoduché prinútiť cez xorg.conf napr. k tým herzom. Aj spotreba bude nižšia.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

foruman

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Července 2011, 11:56:29 »
Tak, dle toho co jsem četl já tak ubuntu uzavřenej ovladač pro ATi ke smrti nenávidí.
Nicméně jsem koukal do pulseaudio configu a dle deamona, zde bylo nastaveno 2 kanalové audio - změnil jsem výstup kanálů na 6. Ale ještě jsem nezkoušel jak se to chová a jestli hrají všechny, protože po této změně musí automaticky dojít k mixování doukanálu do všech výstupů. Navíc mám nastavenej prodfil DTS II, takže si to ještě zvirtualizuje. Jen tedy nevím, zda-li jsem měl v tom configu měnit i jednotlivé kanály. Nyní tam je "front-left,front-right", netuším, zda-li je potřeba přidat center, real-left, real-right.

Co se týče rozlišení 720p a televize to sem vyřešil přes xconfig Gnome. Nicméně budu tam muset ještě přidat pravidlo pro 1366x768, 720p mi nevyhovuje nebot je stejně velké jako zdroj.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 04 Července 2011, 21:11:09 »
No tak novší xserver má problém s uzavretými ovládačmi. Ale pokial používaš stále 10.10 tak by problém nemal byť.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.