Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přepínání aplikací  (Přečteno 1475 krát)

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
Přepínání aplikací
« kdy: 05 Července 2011, 20:35:12 »
Dobrý den, když jsem si nainstaloval před rokem Ubuntu 10.04, choval se přepínač aplikací stejně jako ve Windows XP. Nezabíral mnoho místa a pamatoval si nejužívanější aplikace, čímž jsem nemusel moc dlouho klikat kombinaci Alt + Tab. Od Ubuntu 11.04, respektive i od 10.10 mám ale problém, že se mi nepodařilo nastavit takovýto jednoduchý přepínač, aby splňoval to, co zvládá přepínač ve Windows XP. Současný stav, kdy mám něco jako Windows Aero, mi možná i žere hodně paměti a zpomaluje chod Ubuntu.
Děkuji za jakékoliv rady  :)

aloisam

• Host
Re: Přepínání aplikací
« Odpověď #1 kdy: 06 Července 2011, 22:52:14 »
jak funguje alt+tab pod winXP, respektive fungovalo na ubuntu až do 10.10? Jen tak pro zajímavost. Moc to nepoužívám, ale přijde mně to tak nějak furt stejný. :)

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 07 Července 2011, 00:28:53 »
jak funguje alt+tab pod winXP, respektive fungovalo na ubuntu až do 10.10? Jen tak pro zajímavost. Moc to nepoužívám, ale přijde mně to tak nějak furt stejný. :)

No na XP to funguje tak, ze usporiaduva aplikacie podla poslednej zvolenej, cize jedno ALT+TAB prepne na predoslu zvolenu a dvakrat na tu co bola mino tych dvoch ... Take optimalizovanie, ze do aplikacii ktorych nechodis casto musis stlacat velakrat, ale ak sa prepinas len medzi dvoma aplikaciami tak staci vzdy stlacat iba raz, co je rychle a efektivne, ale nemam sajnu ako to teraz funguje pod linuxom, lebo pravdu povediac som to davnejsie nepouzil tak, aby som to aj vnimal a momentalne nie som za linuxom.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 07 Července 2011, 08:52:47 »
ok, dík za vysvětlení. Ale mně to v 11.04/Unity funguje tak jak popisuješ..

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 07 Července 2011, 09:15:57 »
Mě to funguje taky, jen se v Unity (pokud nemáš klasik desktop) používá k přepínání aplikací launcher

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #5 kdy: 07 Července 2011, 15:04:35 »
Mě to funguje taky, jen se v Unity (pokud nemáš klasik desktop) používá k přepínání aplikací launcher
Já jsem si jaksi nezvykl na výmysl jménem Unity...takže proto asi válčím...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.