Zdravim, pouzivam ubuntu 11.04 spolu s windows, skusam cez wine 1.2.2 rozchodit .exe aplikacie, ale narazil som na problem. Ako vlastnik mam pristup len na citanie a zapis ked chcem dat vo vlastnostiach: povolit spustenie suboru ako programu, oznacenie ihned zmizne – neda sa oznacit (zmenil som aj typ uctu na administratora, ale bez zmeny). Nasledne pri pokuse otvorit subor cez wine sa objavuje tabulka : The file '/media/OS/Program Files/Adobe/Adobe Photoshop Lightroom 3.3/lightroom.exe' is not marked as executable. If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit.
Dostal som sa k tomu ze potrebujem cez terminal prikazom CHMOD zmenit pristupove prava aby som mohol subor oznacit ako spustitelny podla vzoru: chmod 700 file.
Lenze neviem co dosadit za file. skusal som lightroom.exe a adresu umiestnenia suboru, vysledok rovnaky – adresar alebo subor neexistuje...
Viete niekto poradit co s tym, kedze som zaciatocnik nie som isty ci sa pri rieseni tohto problemu vobec uberam spravnou cestou, rad by som ten lightroom rozbehal, lebo vacsinou len kvoli nemu este zapinam windows.
Diky, Janci