Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 11.04 na Lenovo S205 - resetuje notes při spuštění  (Přečteno 1720 krát)

Paul.w

• Návštěvník
čaute,
snažím se rozchodit Ubuntu 11.04 na novým notesu Lenovo S205. Používám a instaloval jsem ho už párkrát na starém PC.
Vytvořil jsem si spouštěcí flashku v Ubuntu, z te normalně systém nabootuje, a instalace proběhne v pořádku avšak při prvním restartu v době kdy si bios "šáhne" na boot se okamžite resetuje a najíždí znovu stále dokola. Dělal jsem to několikrát několika způsobama, mám tam už čistý HDD puze s Ubuntu, zkoušel jsem obnovovat grub, přeinstalovávat podle návodů, dokonce jsem Flashnul BIOS. Instalaci jsem zkoušel i tak, že jsem vytvořil oddíl /boot jak jsem se někde dočet. Možná je prý problém, že si HW nerozumí z GRUB2, ale zkoušel jsem nějakým způsobem naistalovat GRUB, ale vždycky se to chová stejně.

randiss

• Návštěvník
Re: Ubuntu 11.04 na Lenovo S205 - resetuje notes při spuštění
« Odpověď #1 kdy: 04 Srpna 2011, 21:03:02 »
Ahoj, mám stejný problém ...  :-\

Zkoušel jsem Ubuntu 10.04, 10.04.3 a 11.04 - instalace vždy proběhne v pořádku, ale systém nikdy nenabootuje. Naběhne jen BIOS a při pokusu o spuštění OS se NTB restartuje a takhle pořád dokola.

Paul.w

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Srpna 2011, 12:15:15 »
Jo přesně tak, vypadá to na problém s Grub2, někde na německých stránkách jsem se dočet v jedné větě, že je snad hardware s205 nekompatibilní s Grub2, tak jsem zkoušel Grub2 odinstalovat a nainstalovat Grub něco podle tohoto návodu: http://helms-deep.cable.nu/~rwh/blog/?p=177   
Už jsem snad vyčerpal všechny možnosti. Ještě mám otázku, instaloval jsi 32bit nebo 64bit verzi? Připadá mi to jako nesmysl ale někde byla zmínka, že 64bit na tom jede, já zkouším 32bit. Chci zkusit stáhnout tu 64bit, ale mám net přes GPRS (v horách)  :(

kladatap

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 07 Srpna 2011, 15:56:48 »
Včera jsem si koupila stejný ntb a jsem na tom stejně  :-\
Taktéž se po instalaci nenabootuje... Já jsem zatím zkoušela jen 32 bit, ale mám tu LiveCD Ubuntu 10.10 64-bit tak to vyzkouším a dám vědět.

kladatap

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Srpna 2011, 00:45:12 »
Povedlo se  ;D hurá  :D

Postupovala jsem podle postupu, který jsi zmiňoval (http://helms-deep.cable.nu/~rwh/blog/?p=177).
Nejsem si jistá zda jsem všechno udělala dobře. Každopádně po rebootu se mi pouze zobrazil ?textový režim? grubu a nevěděla jsem co mám dělat dál. Zkoušela jsem lecos, ale nic, Pak jsem si stáhla Super Grub Disk a hodila na flashku. Bohužel nevím co přesně jsem dělala, protože jsem ze zoufalství mačkala co mě napadlo. Použila jsem Linux manual? (asi třetí od konce) a potom předposlední nebo poslední volby.
 Nicméně po chvílí to začlo bootovat a podařilo se mi dostat do grafického safe modu.  Naskočilo pouze gnome, ale zprovoznit unity už nebude tak těžký.

Omlouvám se za můj chabý popis, až budu mit čas tak se to pokusím sepsat líp.

Zkoušela jsem předtím i 64bit 10.10, ale při při puštění z usb se sputil zase ten text. grub... Usb bylo v pořádku, na jiným notebooku to fungovalo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.