Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kabelové připojení k internetu, U 11.4  (Přečteno 1578 krát)

josef_m

• Host
Kabelové připojení k internetu, U 11.4
« kdy: 10 Srpna 2011, 21:24:15 »
Zdravim,
koupil jsem si notebook HP 4530s (http://www.alza.cz/hp-probook-4530s-d236883.htm), pripojeni k internetu pres kabel mi nefunguje, manager sice pripojeni zobrazi, ale nepripoji se. Wi-Fi jede, ale pro me je primarni pripojeni pres kabel, nejake napady, v cem je problem?
predem dik
[edit: ted jsem se jeste pro jistotu dival na managera a kabelove pripojeni uz to nezobrazuje, jen wi-fi]
« Poslední změna: 10 Srpna 2011, 21:26:43 od josef_m »

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
Re: Kabelové připojení k internetu, U 11.4
« Odpověď #1 kdy: 10 Srpna 2011, 22:27:52 »
Co máš za providera?

josef_m

• Host
« Odpověď #2 kdy: 11 Srpna 2011, 06:45:31 »
jde ted o pripojeni na private, ptal jsem se spolubydliciho, melo by to byt UPC, nicmene pripojeni pres kabel mi jede na jinem pocitaci ...
S tim notebookem je totak, ze jsem tam nainstaloval Win 7 a Ubuntu 11.4. Ve Win nejsou ovladace pro sitove zarizeni vubec a pod ubuntu jede jen wi-fi
(mimochodem dnes rano mi ubuntu neslo spustit uz vubec, ani recovery mode - zalozim tu nove tema)

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #3 kdy: 11 Srpna 2011, 08:59:08 »
To Ubuntu je 11.04. UPC jsem kdysi měl a to nastavení je docela jednoduché. Bude to mezi klávesnicí a židlí.

Corsair

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 11 Srpna 2011, 09:31:29 »
A přidělí ti ten router nějakou adresu.Nebo se podívej na IP adresu jakou máš na wifi a pak ji nastav jako pevnou pro eth0 a vypni si wifi.

josef_m

• Host
« Odpověď #5 kdy: 14 Srpna 2011, 07:51:15 »
zdravim,
je velky rozdil, kdyz pisi Ubuntu 11.04 nebo Ubuntu 11.4? je to proste dubnova verze roku 2011 - Natty Narwhal ...
Ubuntu pouzivam jako primarni OS od verze 8.10 Intrepid Ibex, problem mezi klavesnici a zidli beru jako vtip, nicmene internet porad nejede :-( [mimochodem, oznaceni "Win 7" nevadi? vlastne se to jmenuje "Windows 7 Professional" :-D ]
Vec se ted ma tak, ze jsem instaloval nesvobodne ovladace grafiky, kdyz mi neslo spustit Unity, tak jsem dal ten nesvobodny ovladac pryc, Ubuntu fungovalo do prvniho vypnuti NTB, od te doby nejede - resi se to tu v jinem tematu. Pokud se system podari rozjet a zas bude problem s pripojenim na net, budu rad pokracovat v reseni tohoto problemu.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #6 kdy: 14 Srpna 2011, 13:22:14 »
No, tak pokud se ti podaří vyřešit (na tom notebooku pravděpodobně nebudeš moct použít uzavřený ovladač) tak

dmesg | grep eth
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.