Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: program cheese padá  (Přečteno 1007 krát)

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
program cheese padá
« kdy: 08 Září 2011, 18:24:39 »
Ahoj, dnes jsem zkoušel rozchodit webcameru (ID064e:a103) ve skypu 2.2 beta běží dobře.
 přes gstreamer-properties ji nechtěl notebook detekovat, tak jsem nainstaloval cheese.
Po prvním spuštění fungoval ale pak jsem zkusil nějaký efekty a další spustění se už nedaří, v terminálu výpis
Kód: [Vybrat]
giuseppe@giuseppe-laptop:~$ cheese
Segmentation fault
nevěděl by jste někdo co stím? ubuntu 10.04
Debian Stretch 64bit - Gmone; Intel HD Graphics 620 (Kabylake GT2); Inntel core I5 7200U @ 2.5GHz; 8GB RAM......

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: program cheese padá
« Odpověď #1 kdy: 08 Září 2011, 18:41:41 »
Nahlásit bug...
To je typický přístup do paměti "mimo program" a tudíž chyba v programu, jako např. null pointer.

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 08 Září 2011, 18:54:01 »
tak cheese už jde spustit, ale píše mi, že nenalezl žádnou webcameru?
ještě před cheesem jsem nainstaloval skype a camera ve skypu fungovala, po nainstalování cheese už náhle zase nefungovala.
cheese jsem už zkoušel přeinstalovat ale bezúspěšně...
niní se camera ani nedetekuje...
Debian Stretch 64bit - Gmone; Intel HD Graphics 620 (Kabylake GT2); Inntel core I5 7200U @ 2.5GHz; 8GB RAM......

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 12 Září 2011, 18:04:07 »
Tak program cheese jsem kompletně odstranil a znova nainstaloval, niní funguje snad jak má.
Problém s nenalezením hardwaru byl pravděpodobně stím, že tak kamera má asi špatný kontakt.
Totiž když jsem použil trochu násilí a zmáčknul víko notebooku kde je kamera tak se náhle připojila. :-D
Ale v gstreamer-properties stále nefunguje?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.