Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje Alt+pohyb oknem  (Přečteno 1057 krát)

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
Nefunguje Alt+pohyb oknem
« kdy: 28 Září 2011, 16:41:05 »
Zdravím
Trochu jsem se rypal v Manažeru nastavení Compiz a nějak jsem si pokazil ubuntu. Nefunguje mi Alt+posun okna. A dokonce ani když mám okno nemaximalizované, tak s ním nemohu hnout(jako že bych ho chytil za horní okraj a posunul jinam.

Také bych se chtěl při jednom zeptat, kde se dá nastavit počet ploch? Snažil jsem se to najít v tom Compizu ale bezúspěšně.A k tomu ještě jedna otázka. Chtěl bych přepínat plochy kolečkem tak, jak to bylo kdysi. Na klávesové zkratky mě v tomto případě moc nejde zvyknout. A trefovat se dole na liště na jednotlivé plochy myší...

A ještě jedna otázka. Když kliknu na Místa, tak tam mám Domovskou, Dokumenty, Hudbu, obrázky ap... Dá se nějak tyto složky změnit? Já je totiž nepoužívám a používám složky stejných názvu, ale na jiném oddílu.

Velice děkuji za pomoc
Petr

macu

• Stálý člen
  • **
Re:Nefunguje Alt+pohyb oknem
« Odpověď #1 kdy: 28 Září 2011, 18:07:27 »
posun oken se tu řešil už několikrát, kdybys trošku hledal tak jsem ohledně něj radil včera na tomto thredu http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=58639.0
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 28 Září 2011, 20:45:36 »
Takže díky za odkaz. Zabralo to. Je to v nastavení Compizu. Také počet ploch jsem tam našel nakonec :)

Byla by ještě rada ohledně těch složek v Místech?

Děkuji

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 28 Září 2011, 21:42:03 »
Byla by ještě rada ohledně těch složek v Místech?

Děkuji

Otevři Nautilus (jakýkoliv adrešář) a v levém panelu 'Místa' si uprav co chceš. Pravý klik na položku v panelu, přetažení adresáře do panelu,..
« Poslední změna: 28 Září 2011, 23:26:13 od GdH »

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 28 Září 2011, 22:04:52 »
Uf. Tak triviální jsem to nečekal. Velice vám děkuji
Petr

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.