Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prevod souboru y Winu na linux  (Přečteno 5248 krát)

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
Prevod souboru y Winu na linux
« kdy: 03 Ledna 2007, 17:03:18 »
Zdravim jsme novy uzivatel Ubuntu 6.10 a potreboval bzch poradit s par problemama.
Driv jsme mel win xp na jinem disku tet mam tenhle disku mountle k ubuntu ale potreboval bzch znej vytahnout nejaky soubory.
1.jak muzu dostat ze XP FF zalozky {kde jsou internetove adresy} do Ubuntu FF. to same jestli to jde z hesly.
2. jde tohle udelat i z Outtlukem a puvodnima emailama ??
3. Jde previst z XP torenty {program utorent} do Ubuntu {ktorent}

dekuji za info.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #1 kdy: 03 Ledna 2007, 17:08:38 »
Ten FF by měl jít. Outlook možná nepůjde ale ty maily by mohli jít vytáhnout a torrent by měl taky jít. Musíte ale hledat kde to je uloženo na widlích. V linuxu etc a usr a osobní věci se ukládaj do home/jmeno_uzivatele ale ty složky tam jsou skrytý...
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 03 Ledna 2007, 17:11:20 »
to sem prave ze skousel prepsat soubor z XP FF do U FF ale nic se noveho nezmenilo. budu zkouset dal.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 03 Ledna 2007, 18:01:49 »
Citace: Ravecz
1.jak muzu dostat ze XP FF zalozky {kde jsou internetove adresy} do Ubuntu FF. to same jestli to jde z hesly.
Firefox->Záložky->Správce záložek->Soubor->Exportovat->vzniklý html soubor nakopírovat do Ubuntu->Firefox->Záložky->Správce záložek->Soubor->Importovat

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 03 Ledna 2007, 18:25:11 »
Takle to taky jde ale ja uz ty stara xp ne spustim je tam nejaka chyba jen se dostnu k souborum.

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 03 Ledna 2007, 19:02:10 »
tak ten bookmark.html dej jenom importovat v ubuntu FF, je to ten stejný soubor.

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 05 Ledna 2007, 16:33:15 »
tak tet to uz vubec nechapu.
Ze stareho XP FF mam soubor bookmarks.html kdyz otevru FF v ubuntu verzi 1.5.0.9 tak tam ty stare zalozky nemuzu dostat kdyz dam importovat tak to neudela nic. Kdyz prepisu soubor ve FF tak se to taky nikde neobevi.Ani kdyz jsme se pokusil prepsat kazdy soubor bookmarks.html tak to se to proste v zalozkach neobevi ale kdyz v MC kliknu na ten soubor bookmarks.html tak se mi spusti FF stemi zalozkamy ktere se snazim tam dostat. Ale kdyz to zavru a spustim FF klasicky pres iconu na plose tak se mi opet spusti bez tech zalozek.
FF v ubuntu se spusti pres prikaz firefox %u . Takze odkat cte FF z ubunta seznam zalozek kdyz ty co jsme nasel tak jsou prepsany?????

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #7 kdy: 05 Ledna 2007, 16:41:59 »
Firefox->Správce záložek->Importovat->Ze souboru->vybrat ten soubor, kde jsou

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #8 kdy: 05 Ledna 2007, 17:07:03 »
Na forum.czilla.cz existuje úplný návod, který vám zachová opravdu vše (záložky, historii, rozšíření...)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 05 Ledna 2007, 17:34:48 »
Citace: vojtech.t
tak tohle jsme zkousel asi 20x proste nic zalozk se obevi jen kdyz spustim FF v konzolem MC jako root. Jinak ne

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #10 kdy: 05 Ledna 2007, 17:38:10 »
tak tohle jsme zkousel asi 20x proste nic zalozk se obevi jen kdyz spustim FF v konzolem MC jako root. Jinak ne
Pak mě napadá jenom jedna možnost -> ten soubor bookmarks.html spusťe firefoxem, měla by se vám objevit html stránka z odkazy -> všechy je otevřete v panelech a pak dejte "Záložky->Přidat všechny panely do záložek" (vím, drastické, ale nic jiného mě nenapadá).

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 05 Ledna 2007, 17:57:47 »
Pak mě napadá jenom jedna možnost -> ten soubor bookmarks.html spusťe firefoxem, měla by se vám objevit html stránka z odkazy -> všechy je otevřete v panelech a pak dejte "Záložky->Přidat všechny panely do záložek" (vím, drastické, ale nic jiného mě nenapadá).
to me uz taky napadlo ale dalsi problem je pokud FF spustim a at ulozim cokoliv tak vse zmizi po restartu systemu.
Jinak mam tu mensi pokrok. Pres iconu v liste dam cestu k FF 2.0 sposteni pres firefox pak mi naskoci ff 2.0 ale opet preblem opet zadne zalozky a vse co pridam zmizi po restartu ale kdyz se prihlasim v konzoli jako root a spustim FF 2.0 stejnym prikazem tak ff nabehne jak ma  dokonce tu zustanou zalozky aj po restartu nebude to onen problem???

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #12 kdy: 05 Ledna 2007, 18:04:40 »
No, vzhledem k tomu, že rootovi jde vše ok, tak bych v tom viděl nějaký (děsivý) nepořádek v právech -> jdi do svojí složky a koukni se na složku .firefox (je skrytá) jak tam máš daná práva.

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 05 Ledna 2007, 18:22:45 »
No, vzhledem k tomu, že rootovi jde vše ok, tak bych v tom viděl nějaký (děsivý) nepořádek v právech -> jdi do svojí složky a koukni se na složku .firefox (je skrytá) jak tam máš daná práva.
na 1.5 co se ptas je opraveni admin
na 2.0 je opravneni moje jmeno
ptas se na tohle ?
ps jestli muzes na icq tak moje cislo je 244938628

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 05 Ledna 2007, 18:25:40 »
jinak pro přenosy nastavení je dobré použít FF rozšíření FEBE, které umí i automaticky zálohovat celý profil a zase jej zpětně obnovit, existuje pro win i lin

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 05 Ledna 2007, 19:59:27 »
takze uz vim kde je problem te bookmarks ma opraveni root  tet uz jen prikaz na zmenu opravneni a melo by to byt v poradku.
pouzil jsme prikaz chown + cesta . a ono to funguje tet uz jen vyresit ten outlok ale to budu muset udelat pres wini a ty torent :-] dik za pomoc

okoun

• Stálý člen
  • **
  • Debian --> Mandriva --> Ubuntu
    • http://www.okouns.wz.cz
« Odpověď #16 kdy: 07 Ledna 2007, 13:46:42 »
Mám nainstalovaný ARK archivační nástroj a nemůžu tam najít možnost vytvoření archívu chráněného heslem. Asi to neumí? Nevíte tedy o jiném archivačním (zadarmo) programu pro Kubuntu, který to umí?
Ubuntu-64 bit 8.10 na: P4 DC -64 bit, ati HD 3870 a na: Athlonu 3000+ -64 bit, ati x1800 GTO, Ubuntu-32 bit 9.04 na notebooku MSI

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #17 kdy: 07 Ledna 2007, 16:58:42 »
Citace: okoun
Mám nainstalovaný ARK archivační nástroj a nemůžu tam najít možnost vytvoření archívu chráněného heslem. Asi to neumí? Nevíte tedy o jiném archivačním (zadarmo) programu pro Kubuntu, který to umí?
A mohu mít takový trapný dotaz - JAK TO PROBOHA SOUVISÍ SE ZDE PROBÍRANOU PROBLEMATIKOU?
Přečtěte si Jak se správně ptát (viz patička) a založte pro svůj dotaz nové vlákno.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.