Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: V tabulce GRUB2 mám mraky jader.  (Přečteno 763 krát)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
V tabulce GRUB2 mám mraky jader.
« kdy: 07 Října 2011, 12:26:44 »
Je někde zdokumentované, čím se od sebe liší jednotlivé verze.Co všechno obsahují navíc od těch předešlých?

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re:V tabulce GRUB2 mám mraky jader.
« Odpověď #1 kdy: 07 Října 2011, 12:40:32 »
http://kernel.org/ posledna polozka v kazdom riadku [Changelog]
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

beer

• Host
« Odpověď #2 kdy: 07 Října 2011, 12:44:33 »
Čím novější jádro, tím by mělo mít lepší podporu pro hardware.
Bohužel má také větší spotřebu. Pokud se nejedná o notebook a funguje ti poslední jádro Ok, tak ty ostatní klidně odinstaluj přes synaptic, nebo přes ubuntu tweak.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 07 Října 2011, 15:11:58 »
Teda laik z té nabídky jader je úplně hotový. Nemělo by to být nějak redukováno? Nejhorší je smrt z vyděšení....

Myslím že by měla být v nabídce tak 3 jádra a ostatní by měly být uloženy na nějakém repozitáři a kdo po nich zatouží ať si je stáhne ne?
Nevím proč já jich tam mám asi 10 a ještě jakýsi memtest 86m a ještě cosi další.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 07 Října 2011, 15:18:08 »
Začínám mít pocit, že tyhle dotazy jsou špatný vtip...

V nabídce zavaděče se zobrazují všechna nainstalovaná jádra (resp. všechny verze) -- jde o to, že zatímco u "normálních" balíků probíhá aktualizace přímým nahrazení staré verze novou, u jádra tomu tak neprobíhá -- tam se nová verze nově nainstaluje s jiným názvem (rozdíl v čísle) jako nový balík a po několika aktualizacích tak máte v systému více jader a tedy i více "záznamů" v zavaděči.

V GRUB2 (minimálně od 11.04) je to ale trochu jinak a v nabídce se nezobrazují všechny verze jader, ale jen nejnovější a ostatní jsou "schované" pod položkou "Other Linux versions" (nebo tak nějak).

Odstranit ty záznamy jdou nejjednodušejí tak, že se odstraní ty staré (nepotřebné) verze jader.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.