Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zmena kodovani u titulku  (Přečteno 4528 krát)

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
zmena kodovani u titulku
« kdy: 08 Října 2011, 19:27:59 »
jakym text editorem mohu bez problemu zmenit kodovani na win1250 nebo jine co zvladne moje tv ? utf8 to nebere przni mi to cestinu a jakmile se GEDITem pokusim ulozit na 1250ku napise mi to ze je v textu nepodporovany znak a konecna - nejde to nijak ani po veskerem snazeni obejit a uz fakt nevim cim to tedy prevedu ( ve win to slo zcela jednoduse v notepadu sem vybral v ukladacim dialogu druh kodovani) nechapu co se geditu nelibi je asi nakej na 2 veci ....  :D

poradite cim to uspesne a bez hloupejch protestu prevedu?  :) gedit je zrejme sragora chce to neco lepsiho  :'(

pacholik

• Závislák
Re:zmena kodovani u titulku
« Odpověď #1 kdy: 08 Října 2011, 19:35:43 »

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 08 Října 2011, 20:06:32 »
Hm, já používám Bluefish, přes Wine se dá pracovat v PSPadu.
Dělal jsem v tom (bluefish)  překlad titulků do češtiny a nebyl žádný problém, ukládal jsem to v ISO-8859-2.
Pak ještě v terminálu je šikovný editor  joe, ale tam nevím, jak to je s kódováním, zatím jsem tam nepotřeboval jiné než defaultní UTF-8,

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #3 kdy: 08 Října 2011, 20:58:59 »
Quanta+ (daleko mocnější a pro linux o mnoho nativnější, než PSPad ve wine ... blééé), gnome-subtitles, subtitleeditor, čistě pro změnu kódování např. recode ...
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 08 Října 2011, 21:56:00 »
Pokud potřebuji jen změnit kódování souboru, používám mousepad, do něj načtu jako texťák soubor z titulky a přeuložím s kódováním jaké potřebuji

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 09 Října 2011, 00:16:10 »
tak sem to prevedl pomoci cstocs -i utf8 1250 titulky.srt ale chtelo by to neco grafickyho zkusim ty dalsi veci co ste mi radili, dikec

pacholik

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 09 Října 2011, 13:16:38 »
Když to jde tak jednoduše tak na co další programy. Stačí si vytvořit soubor třeba konvertuj.sh s obsahem
Kód: [Vybrat]
#!/bin/sh
cstocs -i utf8 1250 "$1"
, nastavit tomu spustitelný příznak, v Nautilu pravým myšítkem na soubor s titulkama - otevřít pomocí - najdi konvertuj.sh a je to.

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 09 Října 2011, 16:48:44 »
diky to je super napad!  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.