Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

Je Ubuntu pro běžného uživatele zvládnutelnější operační systém než Windows?

Ubuntu není bez vynaložení spousty času a  konzultací s poměrně zběhlým a uživateli blízkým konzultantem vůbec zvládnutelné
2 (14.3%)
Uživatel který do něj chce proniknout poněkud hlouběji musí vynaložit velké úsilí a hodně času a vůle
0 (0%)
Uživatel dlouho tápe daleko víc jak ve Windows
0 (0%)
Oba dva systémy znamenají pro začínajícího uživatele zhruba stejné úskalí
5 (35.7%)
Ubuntu je pro uživatele daleko zvládnutelnější jak Windows
7 (50%)

Celkem hlasů: 14

Hlasování ukončeno: 24 Října 2011, 06:04:22

Autor Téma: Nahoře vlevo v hlavní nabídce mi v sekci Systém zmizely všechny položky.  (Přečteno 1494 krát)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Nějak jsem Hlavní nabídku zkoumal a v dobré víře, že nemůžu zas tak moc zkazit, aniž bych dal cosi jako Odstranit nebo Zrušit, mám nyní v sekci Systém, pouze jen jakýsi Text Nápověda a podpora, O GNOME a  O Ubuntu. Vše ostatní jako gParted,diskový nástroj atd. zmizelo.
Když to bylo tak snadno vyndávací tak by to mělo být i zas tam snadno dací ne?

Kam se podělo vše ostatní? Jak to tam vrátím zpět ?  Pokoušel jsem se to zjistit, ale zdá se, že jsem vystřílel všechny nábojeDěkuju za odpověď.
Přidat applet na panel sice lze, ale přidám ho bez onoho obsahu Systém.
Mělo by to jít kliknutím pravým na Systém?
« Poslední změna: 10 Října 2011, 05:27:39 od Dr Fuss »

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Klikni na tu hlavní nabídku v panelu pravým myšítkem a doufám, že dál už si poradíš.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Je tam něco, ale je to nějaké docela jiné než to bylo předtím.

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 09 Října 2011, 20:46:15 od Dr Fuss »

Rover623

Protože je nainstalovaný Yast

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Protože je nainstalovaný Yast

Ale houby,tohle je Ubuntu. Prostě si zakliknul Ovládací centrum a naopak odkliknul ta menu, co mu chybí. V Ovládacím centru je to samé, jen v samostatném okně. Jenže doktor nemá tolik důvtipu, aby na to kliknul a zjistl, že tam má i tu editaci hlavní nabídky. Nehledě na to, že se k té editaci dostane i tak, jak jsem psal v předchozím příspěvku.
« Poslední změna: 09 Října 2011, 22:24:47 od GdH »

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
No to vidím že v tom Ovládacím centru je to sloučené do jednoho pytle a že tam je obsaženo i to Hlavní menu, ale rád bych to vrátil tak jak to bylo původně a to se mi zatím stále nedaří! Jde to vůbec nějak snadno uvédst do původního stavu?
« Poslední změna: 10 Října 2011, 05:08:36 od Dr Fuss »

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
No tak se mi to povedlo vrátit do původního stavu.
Kliknutím na tlačítko Vrátit se objasní záhada, které ale vrátí stav zpět zákeřně až za několik sekund.Takže pokud dotyčný nemá dostatek trpělivosti tak to nejspíš nevyřeší protože tohle fo-pa nepředpokládá...

Opět jsem se přesvědčil, že Linux opravdu není Windows. Aniž bych chtěl blahořečit Windows, tak teprve když člověk řeší Ubuntu vidí, jak to, či ono je ve Windows vlastně vymakané.

Když vidím tlačítko Smazat, tak předpokládám, že po kliku na ono tlačítko něco nevratně zmizí, tak že jsem si dlouho netroufal na něj kliknout. A ejhle! Ono po kliknutí na Smazat to sice zmizí, ale potom se to případně zase znova objeví! Takže asi by tam mělo být Změnit, či něco takového... Určitě v angličtině tam bylo něco jiné než Delete.

Tím se odstranilo Ovládací centrum ale potom tam nebylo několik vteřin zhola nic, ( to jsem si právě říkal, co když tam pak po Smazat nebude nic? Z ničeho přece nic nevyberu )
Nojo, ony ty položky - Předvolby a Správa tam naskočí až po několika vteřinách. Až si to linuxový mozek nějak přerovná či co. Koukal jsem jako vejr!
Toť celá záhada!!!

Člověk si ale říká, jak je to možné, nad takovouhle lapálií strávit několik hodin bádání, přitom jde jenom o to, zaměnit volbu Ovládací centrum s volbami Předvolby a Správa. K tomuhle když se dopracuje nějaký počítačově minimálně zběhlý člověk tak to pro něj představuje nepřekonatelnou bariéru a otráví ho to tak, že Ubuntu odkopne. A takovýchto "intuitivních" praktik je v Ubuntu daleko víc. Do myšlení programátora, který je autorem této konstrukce bych rád proniknul. A to má být Ubuntu systém pro lidi !!! Prdlajs. Pro badatele a na dlouhé zimní večery! Připadá mi to, jako když zde platí: Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě!

Když si to tak v hlavě srovnám...  to jsou teda tak nekonvenční - neintuitivní metody že žasnu. Prapodivněji už to snad ani udělat nešlo...

Ještě tak asi 10 let a já do toho Ubuntu přece jenom proniknu! To by v tom byl čert. ;D ;D ;D
« Poslední změna: 10 Října 2011, 06:30:05 od Dr Fuss »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.