Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mohutne swapovani po probuzeni  (Přečteno 706 krát)

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
mohutne swapovani po probuzeni
« kdy: 12 Října 2011, 17:17:30 »
v ubuntu 11.04, ve spravci procesu nevidim nic co by zralo naplno pamet , naopak veschny procesy maji podezrele male obsazeni pameti jakoby nejakej skrytej proces sezral giga mozna 2gb pameti ale nevidim ktery to je ba ani v htopu ho nejsem schopen odhalit. v grafu v klasickem spravci procesu vidim ze je pulka swapu vyuzita (!)  nakonec po par minutach mohutneho swapovani sem zjistil ze mi nejde ani inet, ze se odpojila sitovka, po vyjmuti kabelu a rucnim povoleni si konecne lizla ipcko  ::) jak muzu zjistit kterej mizernej proces ci co to zpusobuje? dela mi to uz nekolik dnu, vzdycky po probuzeni kompu, davam ho vetsinou do suspendu, vcera uspat na disk ale blbne to v obou pripadech, pred par dny to jelo v pohode. Podotykam ze pred uspanim kompu nebyla vyuzita veskera pamet a svap byl myslim jem par megabajtu.

Kde najdu v ubuntu nejaky systemovy log abych mohl vypatrat co se to pri startu deje, s cim je problem? Nebo je na to specialni utilita co mi zaloguje co se konkretne pri probouzeni kompu deje?

Diky moc za odpovedi, uz me to par dnu trapi a rad bych to vyresil.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.